Site icon TLIFE

Παύλος Ντε Γκρες: Στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ως καλεσμένος του βασιλιά Κάρολου

Σε μια λαμπρή εκδήλωση βρέθηκε ο Παύλος Ντε Γκρες, υπό την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος του King’s Trust International.

Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προσκλήθηκε από τον Βασιλιά Κάρολο σε μια ειδική δεξίωση στους κήπους του Παλατιού του Μπάκιγχαμ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της 50ης επετείου από την ίδρυση του King’s Trust (1976).

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο Παύλος Ντε Γκρες συναντήθηκε με τους στενούς του συγγενείς, τον Πρίγκιπα Hermann του Λάινινγκεν και τη σύζυγό του, Πριγκίπισσα Deborah. Και οι δύο πρίγκιπες είναι απόγονοι της Βασίλισσας Βικτωρίας. 

Η παρουσία του πρίγκιπα Χέρμαν και της Ντέμπορα στο Μπάκιγχαμ οφείλεται στους ισχυρούς συγγενικούς δεσμούς που τους συνδέουν με τη βρετανική αλλά και με άλλες ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες.

Ο Χέρμαν είναι μακρινός ξάδερφος του Καρόλου, καθώς αποτελεί απευθείας απόγονο της βασίλισσας Βικτωρίας. Μάλιστα βρίσκεται περίπου στη θέση 68 της γραμμής διαδοχής του βρετανικού θρόνου. Είναι γιος της πριγκίπισσας Μαρίας Λουίζας της Βουλγαρίας και εγγονός του βασιλιά Μπορίς Γ’, γεγονός που τον συνδέει άμεσα με τον πρώην βασιλικό οίκο της χώρας.

Η εκδήλωση αυτή ακολούθησε τον εορτασμό «A King’s Trust Celebration» που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Royal Albert Hall, ενισχύοντας το έργο του ιδρύματος προς όφελος της νεολαίας εδώ και πέντε δεκαετίες.

© 2026 tlife.gr