“ΠΕΔΕΣ” : Αυτός είναι ο τίτλος της νέας, καλοκαιρινής εκπομπής του Alpha. Η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού…

Αργησαν αλλά τα κατάφεραν εκεί στον Alpha. Ναι, επιτέλους μετά από ένα και πλέον μήνα αναζήτησης της… ιδανικής ομάδας παρουσίασης, κατέληξαν στο ποιοι θα είναι οι τυχεροί που θα αναλάβουν το τιμόνι της ολοκαίνουργιας, νεανικής, καλοκαιρινής εκπομπής που ετοιμάζονται να βγάλουν στον αέρα.

Ο τίτλος της; Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου Πέδες και η σύνθεσή της μπροστά από τις κάμερες αποτελείται από τους : Πέτρο Λαγούτη, Ελένη Τσολάκη, Σοφία Κουρτίδου, Ευθύμη Ζησάκη και Διονύση Ατζαράκη.

Από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και καθημερινά (Δευ-Παρ) στις 15:00, ο Πέτρος Λαγούτης, ο Ευθύμης Ζησάκης, ο Διονύσης Ατζαράκης, η Ελένη Τσολάκη και η Σοφία Κουρτίδου κάνουν παρέα για δυόμιση περίπου ώρες και όλοι μαζί συζητούν, ψάχνουν, ανακαλύπτουν, σκέπτονται, τραγουδούν, χαμογελούν και παίζουν παιχνίδια. Μοιράζονται ειδήσεις, διηγούνται «κρυμμένες» ιστορίες για την πόλη όπου ζουν και ανταλλάσουν μυστικά και πληροφορίες. Ακούν μουσική, βλέπουν κινηματογράφο, θέατρο, κάνουν βόλτες και μαθαίνουν πράγματα που δεν ήξεραν.

Νέες τάσεις σε τέχνη, lifestyle, μόδα, πολιτισμό, δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή αλλά και το μυαλό μας. Απαγγελίες ποιημάτων, ζώδια, φιλοσοφία, πολιτική, χιουμοριστικά βίντεο, τόποι διασκέδασης, έρωτας αλλά και ομάδες νέων που οι δράσεις τους αναδεικνύουν την καλή μας πλευρά. Αποδεικνύουν ότι όλα είναι μέσα στη ζωή και ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα μπορεί να αλλάξει…

Who is who

Ο Πέτρος Λαγούτης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Σπούδασε ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (χρωστάει ακόμα μερικά μαθήματα) και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν. Ευτυχώς για τον ίδιο, αλλά και για τη ναυτιλία ίσως, τον κέρδισε η υποκριτική. Το βιογραφικό του πλουτίζουν συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, όπως «Ο Παππούς Έχει Πίεση» (Δημ. Παπαδοπούλου 2010-2012), «Μέθοδος Γκρόνχολμ» (Δ. Χρονόπουλος, 2007-9), «Το Γάλα» (Ν. Μαστοράκης, 2006-7), «Ιφιγένεια Εν Ταύροις» του Γκαίτε (Β. Παπαβασιλείου, 2006), σε κινηματογραφικές ταινίες όπως «Η Κληρονόμος» (Παναγιώτης Φαφούτης, 2009), «Επικίνδυνες Μαγειρικές» (Βασίλης Τσελεμέγκος, 2009) αλλά και τηλεοπτικές σειρές όπως «10η Εντολή», «Όνειρο Ήταν», «Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα», «Σε Είδα». Πρόσφατα τον είδαμε να συμπαρουσιάζει την εκπομπή «Dr. Cook». Αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί στην θεατρική μεταφορά της ταινίας «Hangover». Εκτός από όλα αυτά, λατρεύει τους δύο γιους του, το ποδόσφαιρο και τις σοκολάτες!

Ο Ευθύμης Ζησάκης άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια του στις 01/12/1986. Δεκαοχτώ χρόνια μετά, τελειώνοντας το σχολείο, ολοκλήρωσε και την αθλητική του καριέρα στην κολύμβηση που μέτρησε 11 χρόνια υδάτινης ζωής. Το εισιτήριο έγραφε L’ Aquila Ιταλίας και όριζε την εισαγωγή του στην ιατρική σχολή της πόλης. Ύστερα από ένα χρόνο και επτά μήνες άλλαξε πλώρη και επέστρεψε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τη φοίτησή του στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παρακολούθησε σεμινάρια Comedia dell’arte. Στη συνέχεια συμμετείχε, μεταξύ άλλων: «Κόλαση» του Romeo Castellucci (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2009), «Άμλετ» του Marcel Top, «Κρήτες» του Ευριπίδη (Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος 2011), «Μέδουσα» του Θωμά Μοσχόπουλου (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2011), «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Αλέξανδρου Ρήγα, «Πάττυ Χύμα» του Αντώνη Καλογρίδη (3ο Low Budget Festival). Τον χειμώνα έπραξε το έγκλημα να γράψει, να σκηνοθετήσει και να παίξει (ουάου!!!) στο «Kabana Show». Σε όλα τα παραπάνω δύο από τους καλύτερους του φίλους, που στάθηκαν δίπλα του, είναι η κιθάρα και το ποδήλατό του.

Ο Διονύσης Ατζαράκης γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων του. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ (Καποδιστριακό), Σκηνοθεσία (Σχολή Σταυράκου), Υποκριτική (Ίασμος/studio NAMA) και Media Governance (MSc, London School of Economics). Όταν έκλεισε το 20ο έτος της ηλικίας του, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το stand-up comedy («Νύχτες Κωμωδίας» της Λουκίας Ρικάκη). Όταν έκλεισε το 21ο έτος της ηλικίας του, έγινε 22. Την περίοδο που βρισκόταν στο Λονδίνο διακρίθηκε σε διαγωνισμούς stand-up comedy ενώ απόσπασμα παράστασής του προβλήθηκε στο BBC Radio 2. Τα τελευταία χρόνια κάνει stand-up σε θέατρα, μπαρ και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, γυρίζει ταινίες μικρού μήκους και φτιάχνει κόμικς (σειρά COMedICS, athensovoice.gr). Είναι τοξότης και δεν πιστεύει στα ζώδια.

Η Ελένη Τσολάκη είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης και πρωταθλήτρια taekwondo για 12 χρόνια. Σπούδασε στα ΤΕΦΑ Θεσ/νίκης (φυσικά!) και παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στη σχολή Βασίλη Διαμαντόπουλου. Στη Θεσσαλονίκη δεν έκανε μόνο τα πρώτα βήματα γενικώς αλλά και τα πρώτα της βήματα στον χώρο των media, παρουσιάζοντας το 2008 νεανική εκπομπή στο Δημοτικό τηλεοπτικό κανάλι TV 100, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός στο Radio 101FM. Από το 2009 είναι με μεγάλη επιτυχία ένα «Κορίτσι για σπίτι» στο Μακεδονία TV αλλά και μία dj με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό της. Ταυτόχρονα, συνέχισε να εκπέμπει στα ερτζιανά στον Ant1 FM, αλλά και να λέει για τρία χρόνια την πρώτη καλημέρα στο κοινό της Θεσσαλονίκης από τη συχνότητα του ZOO 90,8.

Η Σοφία Κουρτίδου είναι τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια. Προκειμένου να μπορεί να τα βγάλει πέρα με όσα θα αντιμετωπίσει ως καλλιτέχνης στην Ελλάδα, φρόντισε εκτός από μουσική να σπουδάσει και Ψυχολογία. Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Περιπαθώς και ρουφηχτά», που είναι όλη σε δική της μουσική, στίχους και ενορχηστρώσεις, one woman show δηλαδή. Τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται στο live vocal looping εκτελώντας και ηχογραφώντας ζωντανά τραγούδια, μιμούμενη με τη φωνή της μουσικά όργανα! Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, όπως η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Αγάθωνας και ο Θανάσης Αλευράς, ενώ στις πρόσφατες εμφανίσεις της αναβιώνει τη μουσική του Ζαμπέτα και του Τσιτσάνη μέσα από μοντέρνους ήχους, όπως των Portishead και των White Stripes. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Fame».

Read More

And More