Πέντε γυναίκες δημοσιογράφοι παραιτήθηκαν γιατί τις έκριναν για την εμφάνισή τους!

Παραιτήθηκαν πέντε γυναίκες δημοσιογράφοι του σταθμού Al-Jazeera, οι οποίες κατηγορήθηκαν πως είχαν προκλητική εμφάνιση…

Οι πέντε δημοσιογράφοι που βρίσκονταν σε θέση ανκοργούμαν στο τηλεοπτικό δίκτυο, κατηγορήθηκαν από τη διοίκηση για τα προκλητικά ρούχα τους και την εμφάνιση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της Uk Daily Mail, οι πέντε κοπέλες έφυγαν, επειδή η διοίκηση της εταιρείας Quatar θεώρησε απρεπές το να βγουν στο δελτίο ειδήσεων φορώντας make-up και χωρίς μπούρκα, τη γνωστή μαντίλα στα μαλλιά.

Ωστόσο, το τηλεοπτικό δίκτυο είχε επιτρέψει στις γυναίκες να ακολουθήσουν το δικό τους κώδικα ένδυσης που θα αντιπροσωεύει “το πνεύμα και τις αρχές τους”. Οι κριτικές όμως, από τον υπεύθυνο του καναλιού για την εμφάνιση τους είχαν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.

Η Joumana Nammour, η Lina Zahr al-Din , η Jullinar Mousa, η Luna al-Shibi και η Nawfar Afli είναι οι πέντε κοπέλες που παραιτήθηκαν και που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς και σεβαστές στο κοινό, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Μάλιστα, στο πλευρό τους τάσσονται και πολλοί bloggers που έσπευσαν να καταδικάσουν την πολιτική του καναλιού.

Τέλος, προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στην εικόνα του Al-Jazeera που στιγματίζεται από αυτό το γεγονός, τη στιγμή που προσπαθεί να δείξει ένα πιο ανεξάρτητο πρόσωπο σε σχέση με τα συντηριτικά κανάλια και να συναγωνιστεί το BBC.

Read More

And More