Πέντε ομάδες “ράμπο” κάνουν έφοδο για βίλες, σκάφη και ΦΠΑ!

Πέντε νέες ομάδες του ΣΔΟΕ με συνολικά 250 «Ράμπο» βγαίνουν στους δρόμου κατά της φοροδιαφυγής από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δέχθηκε χθες το απόγευμα στο γραφείο του τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη, ο οποίος του παρουσίασε το πλήρες σχέδιο δράσης και πήρε τη έγκριση του υπουργού για να αρχίσουν οι έλεγχοι που αφορούν όσους ζουν με βίλες, σκάφη αναψυχής και πολυτελή τζιπ και οι οποίοι προκαλούν το κοινό αίσθημα δηλώνοντας «αστεία» ποσά στη φορολογική τους δήλωση τα τελευταία χρόνια.

Οι πέντε ομάδες των 250 «Ράμπο» θα αναλάβουν τις ακόλουθες δράσεις:
1 Ληξιπρόθεσμα χρέη. «Κυνήγι» οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές συνολικού ύψους 32 δισ. ευρώ.
2 Μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι ιδιοκτήτες θα δεχθούν φορολογικό έλεγχο. Συνεχίζονται οι κατασχέσεις ιδιοκτητών πολυτελών ακινήτων σε Μύκονο και Σαντορίνη οι οποίοι χρωστούν μεγάλα ποσά στην Εφορία.
3 Υψηλά εισοδήματα. Από κόσκινο θα περάσουν οι δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία των υψηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων. Επί παραδείγματι, βρέθηκε ότι ιατροί που δήλωσαν εισόδημα 1 εκατ. ευρώ σε διάστημα δέκα ετών διατηρούσαν καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ.
4 «Πόθεν έσχες». Στο στόχαστρο η επώνυμη φοροδιαφυγή, πολίτες που διατηρούν βίλες, πισίνες, πολυτελή οχήματα και σκάφη (μέσω offshore εταιρειών), περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν.
5 ΦΠΑ και λοιποί φόροι. Ειδική ομάδα θα ελέγχει εάν αποδίδονται ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Διάβασε περισσότερα στο Newsit

Read More

And More