Πέρασαν τα μέτρα με 153 ψήφους και… 7 διαγραφές βουλευτών

Πέρασαν τα μέτρα με 153 ψήφους και… 7 διαγραφές βουλευτών | tlife.gr
Σε μία ημέρα που η Ελληνική Βουλή θα τη θυμάται ως τη χειρότερη στην ιστορία της εξελίχθηκε η συζήτηση για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και με τα ευτράπελα και τις ιαχές να είναι ο κανόνας μέσα στο Κοινοβούλιο.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τα μέτρα να υπερψηφίζονται με 153 ψήφους, οι οποίες προήλθαν από τους 126 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όχι στα μέτρα ψήφισαν 128, παρών 18 βουλευτές και ένας ήταν απών, δηλαδή ο κ. Σκανδαλίδης.
Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει πως η κυβέρνηση βγαίνει από αυτή την ψηφοφορία με βαριά τραύματα, καθώς έχασε μεγάλο αριθμό βουλευτών και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μία κυβέρνηση υπό αυτή τη μορφή θα μπορέσει να εφαρμόσει ένα τόσο σκληρό πακέτο μέτρων.
Από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής, κ. Κασσαπίδης ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς δεν ψήφισε ναι, αλλά παρών και έτσι το κυβερνών κόμμα αντί για 127 ναι είχε 126. Ως συνέπεια ο κ. Κασσαπίδης τέθηκε με εντολή Σαμαρά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς από τους 33 βουλευτές, οι 6 πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή, κάτι που τους έθεσε αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν ψήφισε και ήταν απών, όχι ψήφισαν οι κ.κ. Κασσής και Παραστατίδης και παρόντες ψήφισαν οι κ.κ. Μπόλαρης και Γκερέκου.

READ more