#PerfectNever: Μια μέρα που οι ατέλειες έγιναν το εισιτήριο για εξέλιξη!

Όταν έφτασε στα χέρια μου η πιο cool και stylish πρόσκληση…. και το διαχρονικά κλασικό ζευγάρι με τ΄ αγαπημένα μου Club C ’85 Diamond Pack της Reebok, εμπνευσμένα από τα tennis courts, ήταν δεδομένο ότι θ’ ακολουθούσε ένα από τα πιο ζωντανά και motivated events που έχω βρεθεί. Το ανακουφιστικό -για όλες μας πιστεύω- μήνυμα #PerfectNever, μ’ έκανε ν’ ανυπομονώ για την συνάντησή μας, δίχως καν να γνωρίζω πόσες εκπλήξεις με περίμεναν. Ποια δεν θέλει να ξεφορτωθεί από πάνω της το κυνήγι της τελειότητας; Ποια δεν θέλει ν’ ακούσει ότι οι αδυναμίες κι οι αποτυχίες της μπορούν να την κάνουν καλύτερη; Κι έτσι έγινε…

Και πώς ν’ αντισταθείς όταν σε “καλεί” να γιορτάσεις τις ατέλειές σου, το σύμβολο της μόδας και οπαδός του fitness, Gigi Hadid που έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Reebok. Εκείνη ξέρει πολύ καλά πώς είναι να πρέπει ν’ αποδεικνύεις συνέχεια πως είσαι τέλεια. Τις ισορροπίες της τις βρήκε μέσα από το fitness και με την επιρροή που ασκεί στη μόδα και στις γυναίκες γενικότερα, μας προτρέπει ν’ ακολουθήσουμε το παράδειγμα της, ώστε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες μας σε εξέλιξη.

Στις 9/3 λοιπόν και με αφορμή την προηγούμενη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, βρέθηκα στον 6ο όροφο του Αttica στο Σύνταγμα κι έγινα μέρος του πιο γυναικείου wellness & lifestyle event της χρονιάς. Η θερμή υποδοχή και το δροσιστικό αποτοξινωτικό smoothie από παντζάρι που απόλαυσα, έχοντας γύρω μου πολλά γνώριμα πρόσωπα από τον κόσμο της μόδας και των media, μ’ έβαλαν αμέσως στο κλίμα.

Στη συνέχεια περίμενε την καθεμία μας ξεχωριστά, από μία goodie bag της Reebok με τον πιο όμορφο fitness εξοπλισμό, για το επόμενο και πιο δυνατό μέρος του event. Αφού μεταφερθήκαμε στις υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις του Holmes Place, ετοιμαστήκαμε και στη συνέχεια συναντήσαμε την Ολυμπιακή αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Βασιλική Μιλλούση.

Μας υποδέχτηκε μ’ ένα μεγάλο χαμόγελο και ήμασταν έτοιμες για ένα workout μαζί της. Με τον μεταδοτικό της τρόπο απέδειξε πως η ενόργανη γυμναστική δεν είναι απλησίαστη, αλλά και πως δίχως ν’ αγγίζει κανείς την τελειότητα σ’ ένα τομέα, με σωστή καθοδήγηση, δουλειά κι επιμονή μπορεί να φτάσει πολύ κοντά και να τον κάνει μέρος του εαυτού του. Δεν είναι τυχαίο ότι στο τέλος της προπόνησης πολλές από μας κατάφεραν σταθούν σε κατακόρυφη στάση, δίχως καν να μπορούμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο στο ξεκίνημα…

Kι αφού τελείωσε η αρκετά έντονη σωματική δραστηριότητα -νιώθοντας άνετη και κάνοντας τις ασκήσεις μου, ακόμη και δίπλα στην Όλγα Φαρμάκη με leggings (εδώ γελάμε και λίγο) – σειρά είχε η πνευματική μας άσκηση σε συνδυασμό μ’ ένα υγιεινό και ταυτόχρονα πολύ γευστικό γεύμα.

Tρεις αρκετά διαφορετικές γυναίκες αλλά εξίσου επιτυχημένες, η παρουσιάστρια, μοντέλο κι επιχειρηματίας Βίκυ Καγιά, η Ολυμπιακή αθλήτρια Βασιλική Μιλλούση και η Life, Career & Executive Coach Δήμητρα Καρατώλου (aka Lifepassport), υπό τον συντονισμό της αθλητικής δημοσιογράφου Λίλας Κουντουριώτη, μοιράστηκαν μαζί μας τις δυσκολίες, τις ατέλειές τους, τους φόβους τους, αλλά και πώς κατάφεραν όλα αυτά να τα μετατρέψουν σε εξέλιξη!

Η Βίκυ Καγιά, δεν δίστασε να δείξει πόσο πολύ πιστεύει στο timing, αλλά και ν’ αποκαλύψει πως από τα 14 της, που αποφάσισε πως θ’ ακολουθήσει τον δρόμο του modelling ενώ η μητέρα της ήθελε να ακολουθήσει το δρόμο της νομικής. Αυτό την πείσμωσε και την έκανε ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα με διεθνή καριέρα. Από την άλλη η Βασιλική Μιλλούση, εξομολογήθηκε πως όταν έφτασε στα 18, έπαψαν όλοι να πιστεύουν σ’ εκείνη και στις δυνατότητες της, την έπεισαν να τα παρατήσει για δύο με τρία χρόνια και στη συνέχεια πηγαίνοντας κόντρα σε όλους, πείσμωσε και πραγματοποίησε τα μεγαλύτερα όνειρά της. Η Δήμητρα Καρατώλου στο μεταξύ ήταν διαθέσιμη στο ν’ απαντά πώς μπορούν και οι δικές μας ατυχίες κι εμπόδια να μας πάνε πιο κοντά σε όσα ονειρευόμαστε.

Κι αν αναρωτιέσαι σε τι μπορεί ν’ αντιπροσωπεύει η Gigi Hadid το #PerfectNever, την απορία στη λύνει η ίδια που όπως έχει περιγράψει ή ίδια, παλαιότερα, επικεντρωνόταν στο να είναι τέλεια στον αθλητισμό που στο τέλος οι προπονητές της την έβγαζαν εκτός αγώνων. Όταν ξεκίνησε να χειρίζεται αλλιώς τα πράγματα και τα λάθη της, όλα άλλαξαν.

Φεύγοντας αγκαλιά με την υπέροχη ανθοδέσμη μου από το event, σκέφτηκα πόσα εμπόδια έχω συναντήσει στη ζωή μου… Στον αθλητισμό που ήταν το πιο έντονο κομμάτι της καθημερινότητάς μου μέχρι τα 18, στα επαγγελματικά, στον προσωπικό τομέα…

Και ναι όλα γίνονται καλύτερα, όταν σταματάς να κυνηγάς την τελειότητα, όταν απελευθερώνεσαι, όταν αγαπάς τις ατέλειές σου. Όταν τα λάθη σου γίνονται μάθημα και σε πάνε ένα βήμα παρακάτω… Όταν στα δικά σου μάτια είσαι τέλεια ή καλύτερα εν δυνάμει τέλεια, ανά πάσα στιγμή. Κάνε restart, αγάπησε τον εαυτό σου όπως είναι. Το #PerfectNever, θα γίνει το moto μου. Το δικό σου;

Read More

And More