Πέθανε από ανακοπή καρδιάς λαϊκός τραγουδιστής - Η επιτυχία που τον έκανε γνωστό

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς λαϊκός τραγουδιστής – Η επιτυχία που τον έκανε γνωστό | tlife.gr

Στα 77 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής Μάνος Παπαδάκης ο οποίος είχε ερμηνεύσει το 1968 τη μεγάλη επιτυχία «θα τα κάψω τα λεφτά μου» Σύμφωνα με το e-mesara.gr, ο τραγουδιστής πέθανε το μεσημέρι της Παρασκευης από ανακοπή καρδιάς.

Όπως διαβάζουμε στο site, Γεννήθηκε στο Πετροκεφάλι της Μεσαράς, το 1941.

Τα πρώτα μουσικά βιώματα τα παίρνει από τον πατέρα του Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε σπουδάσει Βυζαντινή μουσική.Μόλις 26 ετών, προσπαθούσε να κάνει καριέρα ανάμεσα στα »θηρία» της εποχής: Καζαντζίδη, Γαβαλά, Ζαγοραίο κ.α. Τραγουδούσε τότε στο »Φαληρικόν» μαζί με τον Βασίλη Τσιτσάνη και τη Χαρούλα Λαμπράκη και ένα βράδυ πήγε να τους ακούσει ο στιχουργός Πυθαγόρας.

Ο γνωστός στιχουργός είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Μάνο Παπαδάκη χωρίς να κάνουν όμως »επιτυχία». Εκείνη τη φορά γύρισε και του είπε: Σού’χα δώσει τέσσερα – πέντε κομμάτια που δεν »πήγαν». Θα σου δώσω άλλο ένα, τελευταίο, κι άμα δεν »πάει» κι αυτό, δεν σου ξαναγράφω! Πάρ’ τον Βασιλειάδη κι ελάτε απ’ το σπίτι…

Επρόκειτο για το θρυλικό πλέον »Θα τα κάψω τα λεφτά μου». Πραγματικά, παίρνει αγκαζέ ο Παπαδάκης τον αρμονίστα – ακορντεονίστα και συνθέτη Βασίλη Βασιλειάδη, με τον οποίο επίσης είχαν συνεργαστεί, και πάνε από το σπίτι του Πυθαγόρα στην Κοκκινιά. Επί τόπου ο Βασιλειάδης παίρνει τους στίχους και σκαρώνει την πιασάρικη μελωδία.
Ο Μάνος Παπαδάκης ερμηνεύει »Θα τα κάψω τα λεφτά μου» στην ομότιτλη ταινία του Άγγελου Θεοδωρόπουλου από το 1968. Τόσο μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τραγούδι που την αμέσως επόμενη χρονιά έδωσε τον τίτλο και σε ταινία!

READ more