Πέθανε εμβληματικός ηθοποιός – Είχε πρωταγωνιστήσει στο Blade Runner και στο True Blood

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Ολλανδός ηθοποιός Rutger Hauer. Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στην Ολλανδία στις 19 Ιουλίου μετά από σύντομη ασθένεια. Ο Rutger Hauer έγινε γνωστός για τον ρόλο του ως cyborg (ανδροειδές) Roy Batty στην εμβληματική ταινία επιστημονικής φαντασίας Blade Runner του Ridley Scott (1982). Πρωταγωνίστησε στις ταινίες “Ladyhawke”, “The Hitcher” και “Batman Begins” αλλά και στη δημοφιλή σειρά “True Blood”.

Ο σκηνοθέτης Guillermo del Toro, είναι μεταξύ των εκπροσώπων της κινηματογραφικής βιομηχανίας που έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής, χαρακτηρίζοντας τον «ηθοποιό με ένταση, βάθος, γνήσιο και μαγικό που έφερε αλήθεια, ομορφιά και δύναμη στις ταινίες του».

Γεννήθηκε το 1944 στο Μπρέκελεν, μεγάλωσε στο Άμστερνταμ και υπηρέτησε για μικρό χρονικό διάστημα ως ιατρικό προσωπικό στον στρατό. Σπούδασε υποκριτική στην Ακαδημία Θεάτρου και Χορού του Άμστερνταμ. Ο Πολ Βερχόβεν του έδωσε τον πρώτο σημαντικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά Floris το 1969 και στη συνέχεια ένα ρόλο χαρακτηριστικό στην ταινία Turkish Delight το 1973. Κέρδισε την προσοχή του Χόλιγουντ υποδυόμενος έναν σκληρό, ψυχοπαθή τρομοκράτη στην ταινία Nighthawks με πρωταγωνιστή τον Σιλβέστερ Σταλόνε το 1981 και ακολούθησε ο ρόλος του αντιήρωα στο Blade Runner.

Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε στο website του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More