Πέθανε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής: Είχε μείνει άστεγος λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του δημοτικού τραγουδιού. Ο λόγος για τον θρυλικό Δημήτρη Ζάχο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών. Ο Δημήτρης Ζάχος ήταν από τους πρωτοπόρους στο είδος του, αλλά κι εκείνος που ενέταξε τα δημοτικά τραγούδια στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες.

Το καλοκαίρι του 2018 είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό, ενώ λίγες ημέρες αργότερα έμεινε άστεγος, αφού το σπίτι όπου διέμενε μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φονική φωτιά στο Μάτι Αττικής. Η οικογένεια, μάλιστα, φιλοξενήθηκε προσωρινά και στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπου σε διπλανό δωμάτιο νοσηλευόταν ο παραδοσιακός ερμηνευτής.

Ο Δημήτρης Ζάχος καταγόταν από τα Γιάλτρα Αιδηψού Ευβοίας, ενώ είχε διατελέσει και ψάλτης στην Μητρόπολη Αθηνών. Επί δεκαετίες τραγουδούσε σε γάμους και γλέντια, ενώ πολλές ερμηνείες του άφησαν εποχή, όπως αυτή στα τραγούδια “Ιτιά, ιτιά“, “Μια βοσκοπούλα αγάπησα“, κ.α. Τέλος, εμφανίστηκε και σε πολλές ελληνικές ταινίες.

Read More

And More