Πέθανε η Έρρικα Μπρόγιερ

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, η γνωστή ηθοποιός Έρρικα Μπρόγιερ.

Το τελευταίο διάστημα η σπουδαία χορεύτρια και τραγουδίστρια αλλά και πρώην σύζυγος του Κώστα Βουτσά νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας στο πλευρό της την κόρη της Σάντρα Βουτσά, την αδερφή της, Μαργαρίτα, και ανθρώπους του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση «Η Παριζιάνα» στην οποία εμφανιζόταν ως guest, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso». Ο παραγωγός ενημέρωσε τους συντελεστές αλλά και το κοινό ότι αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και θα απουσίαζε κάποιο διάστημα από την παράσταση.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε η αγαπημένη ηθοποιός και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να χάσει σήμερα το πρωί τη ζωή της.

Η ζωή και το έργο της

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα Αυστριακή. Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης (Αριστοτέλης Μαστραπάς), όμως η Έρρικα, όπως και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, Μαργαρίτα, αλλά και αργότερα μόνη της. Τραγουδούσε, χόρευε και έπαιζε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

SONY DSC

Μαζί με την αδελφή της ξεκίνησαν ως δίδυμο στο τραγούδι και τον χορό το 1961. Έναν χρόνο μετά έκαναν και την παρθενική της εμφάνιση στο σινεμά στην ταινία “Όταν λείπει η γάτα” του Αλέκου Σακελλάριου.

Στην ταινία “Τα 201 καναρίνια” γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Μερικά χρόνια αργότερα χώρισαν και από τότε διατηρούσαν άριστες σχέσεις. Ο δεύτερος γάμος της ήταν με έναν άνθρωπο εκτός του χώρου της, τον Γιάννη Μαρινάκη.

Read More

And More