Πέθανε η σπουδαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος, Ιουλία Σταυρίδου

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή η Ιουλία Σταυρίδου, πολυβραβευμένη σκηνογράφος και ενδυματολόγος. Μάλιστα, όπως ανέφερε η Δανάη Μπάρκα στα Instagram Stories της, η σπουδαία σκηνογράφος πέθανε ύστερα από επιπλοκές που της προκάλεσε ο κορονοϊός.

Η Ιουλίου Σταυρίδου γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Conservatoire du Theatre του Παρισιού. Ξεκίνησε να δουλεύει στο σινεμά σε ταινίες όπως το “Χάππυ Νταίη” του Παντελή Βούλγαρη και το “Δι’ Ασήμαντον Αφορμήν” του Τάσου Ψαρρά, που αποτέλεσαν την αρχή μιας σπουδαίας καριέρας με πολλές συνεργασίες με τους παραπάνω σκηνοθέτες, αλλά και με άλλους δημιουργούς όπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Λάκης Παπαστάθης, η Κατερίνα Ευαγγελάκου, ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Κώστας Γαβράς και πολλοί άλλοι.

Η τελευταία της δουλειά στο σινεμά ήταν τα σκηνικά για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, “Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς” και τα κοστούμια για την “Ευτυχία” του Άγγελου Φραντζή για την οποία κέρδισε τον περασμένο Απρίλιο και το Βραβείο Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το πιο πρόσφατο σε μια σειρά διακρίσεων που συνόδευσαν την μακροχρόνια πορεία της τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More