Πέθανε η τραγουδίστρια Νάντια Κωνσταντοπούλου

Έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια η τραγουδίστρια Νάντια Κωνσταντοπούλου. Γεννήθηκε το 1933 και παντρεύτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 τον γνωστό συνθέτη Τάκη Μωράκη. Ήταν τραγουδίστρια που κατάφερε να κάνει και διεθνή καριέρα.Τα τελευταία χρόνια την ταλαιπωρούσε το Αλτσχάιμερ από το οποίο έπασχε.

Ο Αλκίνοος Μπουνιάς έχει γράψει για εκείνη στην Espresso, το 2008 : “Εχει γράψει λαμπρή ιστορία στο «ελαφρό» τραγούδι. Ωστόσο η Νάντια Κωνσταντοπούλου, που είναι στο πεντάγραμμο εδώ και μισό αιώνα, έγινε τραγουδίστρια από… τύχη! Εργαζόταν στη ραδιοφωνία ως μουσικός παραγωγός και ο διευθυντής της -που την άκουσε τυχαία να τραγουδάει βάζοντας δίσκους άλλων καλλιτεχνών- εντυπωσιάστηκε από τη φωνή της. Αμέσως της πρότεινε να ασχοληθεί με το τραγούδι. Ετσι, έκανε οντισιόν με τον Μίμη Πλέσσα και ξεκίνησε τη θριαμβευτική καριέρα της, αφήνοντας πίσω της τη ραδιοφωνία. Αλλωστε, απολύθηκε -λόγω του ασυμβίβαστου- όταν εμφανίστηκε στα «Αστέρια» αντικαθιστώντας τη Νάνα Μούσχουρη”!

Την δυσάρεστή είδηση του θανάτου της δημοσιοποίησε ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος ο οποίος την αποχαιρέτισε με αγάπη και γλυκά λόγια


Δες την Νάντια Κωνσταντοπούλου να τραγουδάει σε ελληνική ταινία

Read More

And More