Πέθανε η τραγουδίστρια Βάσια Παππά

Η τραγουδίστρια Βάσια Παππά (Βάσω Καλαμπόκη – Παπαδοπούλου) έφυγε από τη ζωή αθόρυβα. Αγαπημένη σύζυγος του σκηνοθέτη, ηθοποιού και δασκάλου Θεάτρου Θόδωρου Κάλβου και μητέρα του σκηνοθέτη, ηθοποιού, ψυχολόγου, ιδρυτή της Αθηναϊκής Σκηνής Μιχάλη Καλαμπόκη.

Δημιούργησε μια ευτυχισμένη οικογένεια και με την επιστροφή της στην Ελλάδα έζησε στην αγαπημένη της γειτονιά στο Παλαιό Φάληρο. Ο αποχαιρετισμός της θα γίνει στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 12.30 το μεσημέρι.

Η Βάσια Παππά γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά από Έλληνες Μικρασιάτες γονείς, που αναγκάστηκαν να αφήσουν τους τόπους τους, με καταγωγή από την Πισιδία, την Καππαδοκία και το Ικόνιο της Μικρασίας. Το ταλέντο της στο τραγούδι το ανακάλυψαν σπουδαίοι τραγουδοποιοί και διευθυντές ορχήστρας, με την ίδια να βρίσκεται ακόμα σε μικρή ηλικία. Συνεργάστηκε και ερμήνευσε τραγούδια σημαντικών μουσικοσυνθετών όπως Απόστολος Καλδάρας, Κώστας Βίρβος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Λοΐζος, Γιώργος Μητσάκης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Ζαμπέτας, Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις κ.α, υπηρετώντας για πολλά χρόνια και αναδεικνύοντας το ελαφρολαϊκό και έντεχνο τραγούδι καθώς και το νέο κύμα. Χάρισε τη σαγηνευτική φωνή της σε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Καναδάς, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Βοστώνη και αλλού).

Γνωρίστηκε με το Θόδωρο Κάλβο σε περιοδεία, με τον οποίο έζησε στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών επί σειρά ετών, δημιουργώντας οικογένεια και εργαζόμενη ως τραγουδίστρια. Μεγάλη η προσφορά της στην ανάδειξη της Ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό. Εμφανίστηκε στο θέατρο αλλά και στη μουσική σκηνή συνεργαζόμενη με ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες όπως Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Σπεράντζα Βρανά, Αδερφές Καλουτά, Σούλη Σαμπάχ, Τριο Γκραντε, Αδερφοί Κατσάμπα, Λεωνίδας Δελής, Παύλος Παπαντωνίου, Τάκης Παναγόπουλος, Olympians, Πασχάλης, Χάρρυ Κλυνν, Στράτος Διονυσίου, Μανώλης Αγγελόπουλος, Σταμάτης Κόκοτας, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Θόδωρος Κάλβος και πολλοί άλλοι.

Read More

And More