THE TREND! Το MUST-HAVE του καλοκαιριού είναι το καπέλο. Διάλεξε το δικό σου…

Ήλιος, ζέστη, θάλασσα και οι πρώτες εικόνες που σου έρχονται στο μυαλό είσαι εσύ, εκεί που σκάει το κύμα, ανέμελη, να βρέχει τα πόδια σου το κύμα. Καλά όλα αυτά αλλά θα μου επιτρέψεις να μπω για λίγο μέσα στο όνειρό σου και να κάνω αυτό που η μαμά σου σίγουρα σου φώναζε όταν ήσουν μικρή: “Βάλε καπέλο”!

Φαίνεται πως δεν ήταν μόνο η δική σου μαμά που σκεφτόταν τις ακτινοβολίες του ήλιου στο πρόσωπό σου αλλά και οι μαμάδες των σχεδιαστών μόδας που σε κάθε collection για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι σου προτείνουν νέα κοψίματα και στιλ. Άλλωστε το να είσαι chic απαιτεί να σέβεσαι την υγεία σου και να χρησιμοποιείς τη μόδα υπέρ αυτού.

Μπορεί τα καπέλα να έχουν μεγάλη ιστορία πίσω τους και να ήταν το αξεσουάρ που φορούσαν οι αριστοκράτες, πλέον όμως είναι ένα αξεσουάρ που θεωρείται πολλές φορές υπερβολικό να φορεθεί μέσα στην καθημερινότητα και όλες σχεδόν το αποφεύγουμε. Έχοντας στα αυτιά μου τα σοφά λόγια της μαμάς, τις ανάγκες αυτού του καυτού καιρού που κάνει το κεφάλι σου μετά από λίγη ώρα να βγάζει ατμούς όταν το βουτάς στη θάλασσα αποφάσισα να στραφώ στους ειδικούς και να δω μαζί σου όλα τα καπέλα που προτείνουν για το φετινό καλοκαίρι.

/
Aπό αριστερά: Blumarine, Kenzo, Victoria Beckham

Μπορεί να μην είναι chic παρ’ όλα αυτά είναι από τα πιο βολικά, προφυλάσουν -με σίγουρα αποτελέσματα- και φέτος είναι το νέο trend στα καπέλα. Τα καπέλα baseball επιστρέφουν και μπορείς να τα φορέσεις σε κλασικά χρώματα, σε παστέλ ή ουδέτερα… ακόμα και με αθλητικά σήματα επάνω (αν το κάνεις, είναι καλό να έχεις και το ανάλογο outfit παραλίας).

/
Aπό αριστερά: Burberry Prorsum, Paul&Joe, Marc by Marc Jacobs

Αν σου αρέσουν τα καπέλα με γείσο αλλά θέλεις πάντα να διαφέρεις από το πλήθος γιατί δεν δοκιμάζεις να φορέσεις το καπελάκι σου στην ψάθινη version του όπως του οίκου Burberry Prorsum; Επίσης μία επιλογή με αρκετή δόση λάμψης είναι να προσθέσεις τη βινίλ λεπτομέρεια στο σύνολό σου -το προτείνω για βόλτες μέσα στην πόλη αφού αν βρεθείς με βινίλ στην παραλία μάλλον μετά από λίγα λεπτά το μυαλό σου θα μοιάζει να βράζει από την τρελή ποσότητα θερμότητας που ελκύει.
Αγαπημένο καπέλο αλλά χωρίς να κρατάει το κεφάλι σου και τόσο προφυλαγμένο από τον ήλιο είναι αυτά που έχουν μόνο γείσο και μπορώ να σε φανταστώ να βγαίνεις από τη θάλασσα με αυτό στο κεφάλι. Ο οίκος Marc by Marc Jacobs τα προτείνει σε έντονα φλούο χρώματα με διαφάνεια που δίνουν μία πολύ 60s διάθεση.

/
Aπό αριστερά: Moschino Cheap&Chic, Ralph Lauren, Christian Dior

Είναι ένα σχέδιο αρκετά κλασικό που δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι κολακεύει το κεφάλι μιας γυναίκας αφού μοίαζει να φόρεσες την κούπα που έφαγες τα δημητριακά σου. Παρ’ όλα αυτά ταιριάζει αρκετά στις γυναίκες που έχουν μικρό κεφάλι και λεπτά χαρακτηριστικά. Είναι ένα στιλ με αρκετά 20s στοιχεία και μπορεί πολύ εύκολα να φορεθεί μέσα στην πόλη με total white look. Δίνει μια girly και ρομαντική γεύση…

/
Aπό αριστερά: Giorgio Armani, Watanabe, Nina Ricci

Δεν νομίζω πως η συγκεκριμένη κατηγορία είναι και τόσο “φορέσιμη” μέσα στην καθημερινότητα. Είναι όμως αυτά τα καπέλα με extravagant στοιχεία όπως το καπέλο με φτερά που αν ήσουν καλεσμένη σε -τουλάχιστον- βασιλικό γάμο θα μπορούσες να το φορέσεις. Το ίδιο ισχύει και για το καπέλο του οίκου Armani που ενώ η βάση του δεν είναι ασυνήθιστη τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο το κάνουν αρκετά επιβλητικό και μάλλον θα πρέπει να αποφεύγονται τέτοιου είδους glam overdose κομμάτια αν το αγόρι σου είναι ένα απλό παιδί και οι φίλοι σου έρχονται να σε πάρουν από το σπίτι για μια βουτιά.
Αν παρόλα αυτά σου αρέσουν οι εκκεντρικές εμφανίσεις, δεν έχεις παρά να τολμήσεις και να παίξεις μαζί τους κάποιο βράδυ που θα βγεις και θέλεις να κερδίσεις όλα τα σχόλια… Προϋποθέτει όμως ισχυρότατη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση για να μην πτοηθείς!

/
Aπό αριστερά: D-Squared, Moschino, Emilio Pucci

Για το τέλος κράτησα τα τρία στιλ που φοριούνται πανεύκολα από όλες και παντού με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό στιλ. Ένα casual καπέλο σε στιλ baseball μπορεί να φορεθεί από όλες τις ηλικίες ακόμη κι αν το μαγιό και το σώμα σου δεν είναι και τα πιο αθλητικά.
Τα cowboy hats είναι πολύ sexy, τραβούν τα βλέμματα κι αν τα συνδυάσεις με bikinis που κόβουν την ανάσα τότε πίστεψέ με το καλοκαίρι αυτό θα είναι δικό σου!
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το panamas hat, το πιο σικάτο καπέλο που φοριέται από τη θάλασσα μέχρι και σε βόλτα μέσα στην πόλη, δίνει στιλ, προφυλάσσει και αναμφισβήτητα σου το προτείνω για φέτος -και όχι μόνο!

Ακολούθησε με στο Twitter @KatsChristina

Read More

And More