Πέθανε ο Αλέξης Μανθεάκης, εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας Ωνάση στην Αθήνα

Πέθανε ο Αλέξης Μανθεάκης, ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της οικογένειας Ωνάση στην Αθήνα. Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει να εμφανίζεται δημόσια, καθώς είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων.

Τη δυσάρεστη είδηση έγραψε ο φίλος του Κυριάκος Μαριδάκης στο facebook, αναρτώντας μία μακροσκελή ανάρτηση.

Το 2018, ο Αλέξης Μανθεάκης είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο με τίτλο «Athina Onassis: The red file», το οποίο προκάλεσε τριγμούς στη σχέση του με την οικογένεια Ωνάση.

Τότε ο ίδιος είχε μιλήσει έξω από τα δόντια για την Αθηνά Ωνάση.

«Διακόπτω για πάντα τη σχέση μου με την Αθηνά. Είναι αχάριστη και άπονη, γιατί τη χρειάστηκα μια φορά στα 20 χρόνια της σχέσης μας, εξαιτίας ενός πολύ σοβαρού χειρουργείου που έκανε η σύζυγός μου και εκείνη μου γύρισε την πλάτη. Έμαθα, μάλιστα, ότι τσατίστηκε και εκνευρίστηκε που τόλμησα να ζητήσω τη συμπαράστασή της» είχε δηλώσει στον Θάνο Μακρογαμβράκη και την εφημερίδα Espresso.

Ποιος ήταν ο Αλέξης Μανθεάκης:

Ο Αλέξης Μανθεάκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1953 στην Τάνγκα της πρώην Τανγκανίκας και μεγάλωσε στην Κένυα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση στο Λονδίνο και στην Ελλάδα. Έχει γράψει άρθρα για πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων το Vanity Fair και το Esquireκαι έχει δώσει συνεντεύξεις στο CNN, τους Sunday Times, τον Guardian, το BBC, το NBC, το Playboy, το History Channel, το Point de Vue, το USA Today, το People, το Al Jazeera και άλλα.

Η φήμη του εκτινάχθηκε όταν ανέλαβε την εκπροσώπηση της κληρονόμου του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνάς, και του πατέρα της Τιερρύ Ρουσσέλ, στα χρόνια που έλαβε χώρα η μεγάλη δικαστική διαμάχη μεταξύ της οικογένειας του μεγιστάνα και των Ελλήνων διαχειριστών του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Συνέντευξη του Αλέξη Μανθεάκη στη Φωτεινή Πετρογιάννη και το Καλύτερα δε γίνεται, το 2019:

Read More

And More