Πέθανε ο δημοσιογράφος Κώστας Χατζίδης

Πέθανε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 45 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Χατζίδης. Στις 14 Ιανουαρίου ο Κ. Χατζίδης εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Ακολούθησαν δύο χειρουργικές επεμβάσεις και αμέσως μετά παρουσιάστηκε ισχαιμικό σύνδρομο. Στη συνέχεια, υπέστη τοξικό εγκεφαλικό οίδημα, με αποτέλεσμα να νεκρώσει ο εγκέφαλος και σήμερα το μεσημέρι κατέληξε στην ενταντική μονάδα του νοσοκομείου.

Ο Κώστας Χατζίδης γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1967 στα Σέρβια της Κοζάνης. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα» τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ και «Mega», τον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» ενώ, το 2011 ίδρυσε το site «pheme.gr», το οποίο ήταν και η μοναδική του επαγγελματική απασχόληση. Τον διέκρινε το ήθος και η εντιμότητα, ενώ ήταν μαχόμενος δημοσιογράφος μέχρι την τελευταία στιγμή.
Ήταν παντρεμένος με τη Μίνα Πέππα με την οποία απέκτησαν πριν από τέσσερα χρόνια έναν γιο, τον Κλέαρχο.

Η σωρός του Κώστα Χατζίδη θα μεταφερθεί και η κηδεία θα γίνει στα Σέρβια Κοζάνης. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων το Σάββατο το πρωί σε ώρα που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.

Το βιογραφικό του Κώστα, όπως το έγραψε ο ίδιος στο pheme.gr

Μικρός ήθελα να γίνω αεροπόρος, έπειτα αρχαιολόγος και στα 14 μου, δημοσιογράφος. Σέρβια, Αθήνα, σχολή δημοσιογραφίας, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (Βήμα, Νέα). Λίγο πριν τα 23 μου μπήκα, λίγο πριν τα 43 μου βγήκα! Προηγουμένως Flash, ενδιαμέσως Mega και λίγους μήνες ΕΡΤ. Χατζίδη από πού είσαι, ρωτούσαν παλαιοί των ημερών συνάδελφοι. Από τη γη των γενναίων, απ’ τα λιμέρια του Γιαγκούλα, του Ζορμπά και του Σταμάτη Κλεάνθη! Από παιδί με μια κιθάρα συντροφιά μαστορεύω στο στιχουργείο μου ήχους και νοήματα. Ήθελα να εφεύρω μελωδίες. Πριν από δυο χρόνια τα κατάφερα, συνέθεσα τη μελωδία της ζωής μου. Τον Κλέαρχο.


Read More

And More