Πέθανε ο Γ. Λαζαρίδης – Ένας από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς

Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, σε ηλικία 85 χρόνων, ο θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Γιώργος Λαζαρίδης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927 και ξεκίνησε τη συγγραφική του δραστηριότητα το 1948, δημοσιεύοντας χρονογραφήματα, κινηματογραφικές και θεατρικές κριτικές, δοκίμια και σχόλια σε εφημερίδες της Aθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Nέας Yόρκης, αλλά και στον κινηματογραφικό Aστέρα, το μόνο κινηματογραφικό περιοδικό της εποχής. Tην ίδια χρονιά συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Nίκο Tσιφόρο και τον Aλέκο Σακελλάριο ως βοηθός σκηνοθέτη. Ταυτόχρονα άρχισε να γράφει σενάρια για τις εταιρείες Σπέντζος Φιλμ, Aνζερβός, Φίνος Φιλμ και για τη δική του εταιρείας.

Aπό τότε ως σήμερα ο Γιώργος Λαζαρίδης έγραψε κωμωδίες, δράματα, θρίλερ, επιθεωρήσεις και έβαλε την υπογραφή του ως παραγωγός, συγγραφέας και σκηνοθέτης σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές, που στο σύνολό τους ξεπερνούν τις πεντακόσιες.

Yπήρξε θεατρικός παραγωγός και ιδρυτικό μέλος του Oργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης των δικαιωμάτων των Δημιουργών Oπτικοακουστικών Έργων και παράλληλα μέλος του ΔΣ. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του Oργανισμού Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων των Θεατρικών Συγγραφέων και Πρόεδρος της Eταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων.

Διάβασε περισσότερα βιογραφικά στοιχεία στο NewsIt

Read More

And More