Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος, ο παππούς του “Tαμάμ”

Έφυγε από τη ζωή ανήμερα του Πάσχα ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος. Θεατράνθρωπος με πολλές παραστάσεις στο  στο ενεργητικό του, δεκάδες σήριαλ και ταινίες! Από τις τελευταίες φορές που τον είδαμε στην τηλεόραση ήταν στο σήριαλ “Ταμάμ” του Ant1!

Tη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας γράφοντας:

Δυστυχώς με πληροφόρησαν οτι δύο παλαίμαχοι συνάδελφοι απο τα παλαιότερα μελη μας του Τασεη έφυγαν απο την ζωή χτες και σημερα… Ο αγαπημένος μας Μπαμπης Γιωτόπουλος για πολλα χρόνια στέλεχος του Εθνικού μας Θεατρου και ο Χρήστος Αναστασόπουλος που ειχε ξεκινήσει στα μπουλουκια..Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τους σκεπάσει….Θα ετοιμασουμε αφιερωματα για τους καλους μας συναδελφους….Η φωτο απο το ημερολόγιο του Τασεη 2018 με το αφιερωμα στον Μπαμπη μας

Ο Μπάμπης Γιωτόπουλος είχε δώσει συνέντευξη το 2014 στο site iporta.gr

Η πρώτη επανάσταση του νεαρού Μπάμπη έγινε όταν…

…δεν ήμουν επαναστάτης.

Αν γυρνούσατε το χρόνο πίσω θα ξαναζούσατε …

…τα ίδια.

Γιατί επιλέξατε τον δύσκολο δρόμο του Θεάτρου αντί της τηλεόρασης.

Δεν κυνηγούσαμε τότε την τηλεόραση, άλλωστε ο χρόνος μας ήταν πολύ περιορισμένος. Πρόβες ατελείωτων ωρών το πρωί και μετά θέατρο. Έτσι δούλευε τότε το Εθνικό. Μου αρέσει πολύ το θέατρο.

Αν ξεκινούσατε τώρα την επαγγελματική σας πορεία θα διαφοροποιούσαστε τις επιλογές σας;

Δεν μετάνιωσα για τις επιλογές μου. Και μόνο το να βλέπεις να παίζουν τόσο σπουδαίοι ηθοποιοί στο Εθνικό είναι σχολείο από μόνο του. Έχω να πάω πολύ καιρό στο Εθνικό, από τότε που τελείωσα μαζί του δεν το έχω επισκεφθεί. Αισθάνομαι περίεργα μετά από 25 χρόνια που ήμουν εκεί. Έχουν αλλάξει τα πράγματα, τότε ήταν πιο αυστηρά. Εμείς είχαμε πολύ ωραίους δασκάλους τότε, πραγματικούς δασκάλους. Ήταν άνθρωποι με προσωπικότητα και μόρφωση. Τώρα ο καθένας τα ξέρει όλα, δεν δέχεται καλοπροαίρετες συμβουλές και γίνεται εύκολα και σκηνοθέτης.

Τι λείπει από το ελληνικό θέατρο;

Οι σκηνοθέτες. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολη η δουλειά του σκηνοθέτη. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω.

Κάποιες επιλεγμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις έγιναν βάσει ποιου κριτηρίου;

Και είχα χρόνο και ήταν περισσότερα τα χρήματα. Στο θέατρο ποτέ δεν είχαμε τα χρήματα που θέλαμε, αλλά δεν παραπονιέμαι κιόλας γιατί είμαι ολιγαρκής.

Θετικά και αρνητικά στοιχεία της δουλειάς σας.

Η χαρά την ώρα που παίζεις. Όταν ο ρόλος τελειώνει, αν τον αγαπάς κιόλας είναι σαν να ζεις ένα μικρό θάνατο. Όλους μου τους ρόλους τους αγαπώ αλλιώς δεν τους κάνω. Και τώρα πια που έχω συνταξιοδοτηθεί, διαλέγω τι θέλω. Μπορώ να λέω όχι πια.

Επαγγελματικά απωθημένα;

Δεν έχω απωθημένα στο πεδίο συνεργασιών γιατί έπαιξα δίπλα σε θηρία. Θα ήθελα όμως να παίξω τον «Κατά φαντασία ασθενή» του Μολιέρου. Παρ’όλο που έχω παίξει το έργο σε δεύτερο ρόλο, θα ήθελα να κάνω και τον πρωταγωνιστικό.

Έχετε λάβει την δικαίωση;

Ναι.

Ποια χαρακτηριστικά έχει αυτός που γίνει φίλος σας;

Να είναι ειλικρινής, καλόψυχος και να μην υποκρίνεται.

Τι θαυμάζετε;

Τα ταλαντούχα άτομα σε κάθε τομέα.

Τι απεχθάνεσθε;

Την υποκρισία και την αχαριστία. Έχω πολλές φορές προδοθεί από φίλους. Το θέμα το αντιμετωπίζω με ηρεμία. Θυμώνω αρχικά, εκρήγνυμαι, αλλά μετά ηρεμώ και σκέπτομαι πως κάποιους λόγους θα είχε για να το κάνει.

Τι σας φοβίζει;

Ο θάνατος, δεν έχω συμφιλιωθεί ακόμα μαζί του. Το άγνωστο που υπάρχει, το ότι στερείσαι ανθρώπους αγαπημένους. Δεν πιστεύω στη μεταθανάτια ζωή. Ο άνθρωπος δημιούργησε τον Θεό, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι δεν θα υπήρχε και θεός.

Συναίσθημα ή λογική;

Συναίσθημα φυσικά.

Χαρακτηριστικό σας γνώρισμα;

Είμαι γενναιόδωρος, αγαπάω τους φίλους μου, τα ανίψια μου, δεν έχω δημιουργήσει δική μου οικογένεια. Λατρεύω, λοιπόν, τον εγγονό μου από τον αδερφό μου, τον Παναγιώτη, που είναι 16 χρόνων.

Αξίζει να προσπαθήσει κάποιος…

…για ένα καλύτερο αύριο, για να έχει φαγητό και μια καλή περίθαλψη.

Τι δεν γνωρίζουμε για σας και θα θέλατε να το μοιραστείτε μαζί μας;

Ζωγραφίζω τοπία.

Read More

And More