Πέθανε ο καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος

Πέθανε ο καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος | tlife.gr

Έφυγε από τη ζωή μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο του Παρισιού, ο καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος. Γνωστός οικονομολόγος και συγγραφέας με πλούσιο έργο και σπουδαία προσωπικότητα, πέθανε στα 75 του χρόνια στο Παρίσι.

Ο Κώστας Β. Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Σορβόννη. Διδάκτωρ οικονομικών επιστημών (Doctorat d’ Etat) του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής. Διεθνής εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και διδάσκονται σε δέκα γλώσσες.
Έργα του ιδίου:»Το Αγροτικό Ζήτημα στην Ελλάδα» (Εξάντας, 1975).»Ο Δύσμορφος Καπιταλισμός» (σε συνεργασία με τον Samir Amin, Παπαζήσης, 1975). «Κράτος και Οικονομική Πολιτική» στον 19ο Αιώνα (Εξάντας,1978). «Εθνισμός και Οικονομική Ανάπτυξη» (Εξάντας, 1979). «Η Ελλάδα σε εξέλιξη» (διεύθυνση, Εξάντας, 1985). «Οι Νέες Τεχνολογίες στην Ευρωπαϊκή Οικονομία Τροφίμων» (Βρυξέλλες, 1986). «Η Απο-ανάπτυξη σήμερα» (Εξάντας, 1987).
Εκδόσεις των έργων του κυκλοφορούν επίσης στα γαλλικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, κινέζικα.
Ο καλός του φίλος Αριστομένη Συγγελάκης τον αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα στο προφίλ του στο facebook

READ more