Πέθανε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκαλεί η είδηση πως ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Το δυσάρεστο γεγονός γνωστοποίησε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας, ο οποίος πριν μερικούς μήνες είχε αποκαλύψει ότι ο αγαπημένος καλλιτέχνης αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.

«Καλο ταξίδι Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Με πολυ διακριτικότητα έγραφα ολο αυτο το διάστημα για την περιπέτεια της υγείας του σπουδαίου καλλιτέχνη. Πλεον θα τραγουδάει απο τον ουρανό διπλα στους αγγέλους (το τελευταίο άρθρο στην Espresso ανήμερα της Παναγίας, όταν η υγεία του ειχε επιδεινωθεί στο μέγιστο βαθμό. Την είδηση θανάτου μετέφερε η Μπέσσυ Αργυράκη)» έγραψε ο δημοσιογράφος στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Ποιος ήταν ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς:

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ.

 

Εκπροσώπησε την Ελλάδα μαζί με την Μπέσσυ Αργυράκη, τον Πασχάλη Αρβανιτίδη και την Μαριάννα Τόλη, στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον 1977 και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

 

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο “Robert Williams”. To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι “Μίλα μου” από το άλμπουμ “Εσύ κι εγώ”.

Το 1991 έγραψε μουσική και στίχους για την τηλεοπτική σειρά “Η Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου. Το άλμπουμ “Η Λάμψη” κυκλοφόρησε το 1992.

Με την κόρη του Ιλένια Ουίλιαμς

Read More

And More