Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης – Πένθος για τον Δημήτρη Θεοδωρίδη και την Δούκισσα Νομικού

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον θρύλο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, όπως αναφέρει το Newsit.gr. Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» πριν μερικές ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση, με την υγεία του να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, ενώ οι πληροφορίες τον ήθελαν να είναι θετικός στον κορονοϊό.

Στο πένθος η “οικογένεια” του Ολυμπιακού για μία από τις πλέον εμβληματικές του φιγούρες. Ο Σάββας Θεοδωρίδης ήταν ο πατέρας του επιχειρηματία Δημήτρη Θεοδωρίδη και πεθερός της Δούκισσας Νομικού. Η παρουσιάστρια μάλιστα ονόμασε τον πρωτότοκο γιο της, Σάββα, προς τιμήν του…

Ο Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελόκηπους και άρχισε το ποδόσφαιρο από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων, πριν πάρει την ιστορική μετεγγραφή στον Ολυμπιακό το 1953. Στους Πειραιώτες αγωνίστηκε για 9 ολόκληρα χρόνια και κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα, από το 1955 έως το 1959 και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ ήταν και διεθνής με την Εθνική Ελλάδας (12 συμμετοχές).

Ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας του όμως, παρέμεινε βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού, έχοντας διοικητικό ρόλο στην ομάδα για πάνω από 20 χρόνια, υπηρετώντας τους “ερυθρόλευκους” τόσο επί Σωκράτη Κόκκαλη, όσο κι επί Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θεωρείται έτσι μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στα αποδυτήρια της ομάδας, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, όντας πάντα στο πλευρό όλων των παικτών του συλλόγου.

Το TLIFE εύχεται συλλυπητήρια στην οικογένεια

Read More

And More