Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Kirk Douglas σε ηλικία 103 ετών

Ο Kirk Douglas, ο θρύλος του Χόλιγουντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών ύστερα από χρόνια προβλημάτων υγείας. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο γιος του Michael με μια ανάρτηση στα social media: “Με τεράστια θλίψη οι αδελφοί μου και εγώ ανακοινώνουμε ότι ο Kirk Douglas μας άφησε σήμερα στην ηλικία των 103. Για τον κόσμο, ήταν ένας θρύλος, ένας ηθοποιός της χρυσής εποχής των κινηματογραφικών ταινιών, ένας ανθρωπιστής η δέσμευση του οποίου στη δικαιοσύνη και στις υποθέσεις στις οποίες πίστευε τον μετέτρεψαν σε πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας, πάντως για εμένα και τ’ αδέρφια μου, τον Τζόελ και τον Πίτερ, ήταν απλά ο μπαμπάς».

Ο αστέρας του Χόλιγουντ είχε ως την τελευταία στιγμή στο πλάι του τους τρεις γιους του, τον Michael, τον Joel και τον Eric, αλλά και τη συνοδοιπόρο του, Anna. Ο Kirk Douglas ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της «χρυσής» εποχής του Χόλιγουντ. Ηθοποιός, παραγωγός, σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και το θέατρο, «χάρισε» στην 7η Τέχνη μερικές από τις ερμηνείες που χαρακτηρίζονται «κλασικές». Μια απ’ αυτές ο «Σπάρτακος», μια ταινία του 1960 σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, που εν πολλοίς εδραίωσε τον Kirk Douglas.

Η Κάθρι Ζέτα Τζόουνς αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της Kirk Douglas με μια τρυφερή ανάρτηση στο Instagram: «Στον αγαπημένο μου Κερκ, θα σε αγαπώ για το υπόλοιπο της ζωής μου. Μου λείπεις ήδη. Κοιμήσου ήσυχα…».

Καλό ταξίδι!

Read More

And More