Πέθανε ο Τάκης Μόσχος

Θλίψη προκαλεί στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Μόσχος στα 68 του χρόνια. Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε υποστεί διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο εξαιτίας του οποίου είχε πέσει σε κώμα εδώ και αρκετές εβδομάδες. Πριν μερικές μέρες, οι φίλοι του διοργάνωσαν μια εκδήλωση που περιελάμβανε προβολή ταινίας και πάρτι με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για την περίθαλψή του σε κέντρο αποκατάστασης. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του ήταν αρκετά κρίσιμη με συνέπεια να αφήσει την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα.

Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό ο καλός φίλος του Τάκη Μόσχου, ο Σταύρος Φωτίου μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook. “Σήμερα 3.20 μεσημέρι, έφυγε από τη ματαιότητα ο αγαπημένος μου φίλος, ο πιο αγαπημένος, Τάκης Μόσχος” ήταν το μήνυμά του.


Ο Τάκης Μόσχος συνδέθηκε κυρίως με τον ρόλο του Αργύρη στη Γλυκιά Συμμορία του Νίκου Νικολαΐδη όπου πρωταγωνίστησε το 1983, ενώ ένας από τους τελευταίους ρόλους του ήταν στην ταινία Οι Αισθηματίες του Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2014.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα και ο πατέρας του ήταν αστυνομικός. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης, όπου πέρασε από τους πρώτους, και κατόπιν έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνιολογία και τις Καλές Τέχνες στη Γερμανία, όπου και πέρασε εκρηκτικά φοιτητικά χρόνια, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει σε συνέντευξή του. Ύστερα από μία ερωτική απογοήτευση επέστρεψε στην Αθήνα και λόγω του γοητευτικού παρουσιαστικού του εργάστηκε για λίγο ως μοντέλο, κάτι με το οποίο είχε ασχοληθεί και στη Γερμανία.

Read More

And More