Πέθανε ο τραγουδοποιός Γιώργος Ζήκας

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο τραγουδοποιός Γιώργος Ζήκας ο οποίος δημιούργησε από το 1985 δεκάδες επιτυχίες.  ΣΤη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή ο Θωμάς Κοροβίνης γράφοντας: “Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, ο Γιώργος Ζήκας θα παρουσίαζε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Εμπειρικά» και υπότιτλο «αυθαίρετα, αυθόρμητα, αυτονόητα”», που εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Ιδιόχειρον». 118 σελίδες, με καθάρια αποστάγματα προσωπικής εμπειρικής σκέψης και θυμοσοφίας, που περιέχουν την πεμπτουσία της βιωματικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής σποράς και συγκομιδής του δημιουργού τους”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το parallaxigr της Θεσσαλονίκης,  ο συνθέτης πέθανε από έμφραγμα την ώρα που πήγαινε να δώσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ήταν 70 ετών

Ο Γιώργος Ζήκας γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1949 στη Θεσσαλονίκη. Σταμάτησε το σχολείο στην Γ’ Γυμνασίου και σε ηλικία 16 ετών έγινε σχεδιαστής μόδας. Μετά τον στρατό άρχισε να φτιάχνει κοσμήματα. Με όχημα το κόσμημα πήγε στο Παρίσι όπου εκεί ξανασυναντήθηκε με τη μόδα. Στη συνέχεια άνοιξε μπαρ στη Θεσσαλονίκη και σε νησιά. Γύρω στα 30 έπεσε στα χέρια του τυχαία ένα μπουζούκι και άρχισε να σκαρώνει με αυτό τραγούδια. Εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 1985. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον «έσπρωξε» στη δισκογραφία.

Read More

And More