Πέθανε στα 24χρόνια της, η γυναίκα – σύμβολο για τον καρκίνο στο πάγκρεας

Την τελευταία της πνοή μετά από 10 μήνες σκληρής μάχης με τον καρκίνο στο πάγκρεας άφησε το Σάββατο, η 24χρονη Kerry Harvey γεμίζοντας θλίψει τα αγαπημένα της πρόσωπα. Η 24χρονη πέθανε λίγο μετά το γάμο της, βυθίζοντας στο πένθος και τον σύζυγό της Matthew Biggins.
“Εγώ και η οικογένεια της Kerry, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλειά της, όμως είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε το έργο της”, δήλωσε συντετριμμένος ο σύζυγός της.

Η Kerry είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστή για το πρόβλημα υγείας της, αφού πρωταγωνίστησε στην αμφιλεγόμενη εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο στο πάγκρεας. Στην εν λόγω καμπάνια εμφανίζονταν 3 πραγματικοί ασθενείς με καρκίνο στο πάγκρεας να λένε: “Θα προτιμούσα να έχω καρκίνο στο στήθος” ή “Μακάρι να είχα καρκίνο των όρχεων”.

Η κεντρική ιδέα πίσω από την διαφήμιση ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, η οποία έχει πολύ λίγα ποσοστά επιβίωσης.. Συγκεκριμένα, κάποιος ασθενής με καρκίνο στο πάγκρεας έχει 3% ποσοστό επιβίωσης έναντι του 85% που έχει κάποιος με καρκίνο στο στήθος και του 97% που έχει ένας άλλος με καρκίνο στους όρχεις.

Τώρα ο σύζυγός της 24χρονης, θέλει να συνεχίσει την καμπάνια προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο για τον καρκίνο στο πάγκρεας. Το ζευγάρι γνωρίζονταν ένα χρόνο πριν διαγνωσθεί η ασθένεια της Kerry και παντρεύτηκαν την Τετάρτη, λίγες μέρες πριν το θάνατό της.

Read More

And More