Πέθανε στα 47 της χρόνια η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη

Σε ηλικία 47 ετών έφυγε από τη ζωή η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής Σοφία Κοκοσαλάκη. Η είδηση του θανάτου της έχει προκαλέσει σοκ στον χώρο της μόδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE, στο φιλικό περιβάλλον της σχεδιάστριας ήταν γνωστό ότι ίδια ήταν άρρωστη τον τελευταίο καιρό και δεν είχε καμία επικοινωνία με τους φίλους της, οι οποίοι ανησυχούσαν για εκείνη. Κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς είχε και σίγουρα κανείς δεν περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook:

Ωστόσο, ακολούθησε και άλλη ανάρτηση…

Ποια ήταν η Σοφία Κοκοσαλάκη

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Ενδιάμεσα είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2004 η Σοφία Κοκοσαλάκη κέρδισε το βραβείο New Generation Designer.

Tα ρούχα της Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονται από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούσε η σχεδιάστρια είναι υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν στο χέρι.

Read More