Πέθανε στα 54 από κορονοϊό ο μουσικός της Jazz-Blues Βασίλης Blue Σωτηρίου

Πέθανε νικημένος από τον κορονοϊό σε ηλικία μόλις 54 ετών, ο μουσικός με καταγωγή από την Κοζάνη Βασίλης Μπλου Σωτηρίου.

Σύμφωνα με το kozanimedia, ο 54χρονος καλλιτέχνης νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από τις 4 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με το ianos.gr ο Βασίλης Blue Σωτηρίου γεννήθηκε το 1966 στην Κοζάνη. Ήταν μόλις 5 χρονών όταν του χάρισε ο πατέρας του την πρώτη του κιθάρα. Την ίδια χρονιά μετακόμισαν την Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί μέχρι και σήμερα. Το μουσικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε βοήθησε πολύ καθώς η μητέρα του αγαπούσε πολύ τον Nat King Cole, την κλασική μουσική και τα χολιγουντιανά μιούζικαλ. Ο πατέρας έπαιζε ακορντεόν, ένας θείος ήταν κοντραμπασίστας και ο παππούς ήταν κιθαρίστας, με κάτι λίγο από Django Reinhardt . Η μεγάλη αγάπη του Blue για την μουσική δεν πήρε τον μεθοδευμένο και αμφισβητήσιμο δρόμο των ωδειακών μελετών αλλά τον εμπειρικό και άμεσο δρόμο του πάθους για την μουσική. Μελετούσε τα πάντα, ιδίως τους κιθαρίστες [Kenny Burell] και τους σαξοφωνίστες [Stanley Turrentine]. Από εδώ και από εκεί ρουφούσε γνώση διψασμένος, με αυξανόμενη τρέλα για την μαγεία των ήχων. Καθοριστική στάθηκε η στρατιωτική του θητεία. Εκεί ανακάλυψε τον Luis Salinas.

Άκουσε δείγμα της δουλειάς του

Read More

And More