Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος για τον βιασμό – Ένοχος για τις απόπειρες

Την ομόφωνη αθώωση, λόγω αμφιβολιών, του Πέτρου Φιλιππίδη για την κατηγορία του βιασμού και την ενοχή του για τις δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού αποφάσισε, πριν από λίγα λεπτά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της, η Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή του, λόγω αμφιβολιών, από την κατηγορία του βιασμού και την ενοχή του για τις δύο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι κατάμεστη, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται για την απόφαση επί των ποινών που θα του επιβληθούν και για το αν αυτές θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Στο άκουσμα της απόφασης οι τρεις καταγγέλλουσες έπιασαν η μια το χέρι της άλλης, ενώ η Ελπίδα Νίνου και ο Δημήτρης Φιλιππίδης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν μουδιασμένοι. 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αντέδρασε με ψυχραιμία.

Αυτήν την ώρα δίνεται μάχη από την πλευρά της υπεράσπισης για την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Δάκρυα χαράς στα μάτια των δύο γυναικών που κατήγγειλαν την απόπειρα βιασμού σε βάρος τους. Στη διακοπή, μάλιστα, οι εν λόγω γυναίκες αγκαλιάστηκαν με τους συνηγόρους τους και ξέσπασαν σε κλάματα. Η πρώτη καταγγέλλουσα για τον βιασμό βγήκε έξω από την αίθουσα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164