Πέτρος Φιλιππίδης: Αυτό είναι το πλαίσιο ποινής για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες που φέρεται να έχει διαπράξει

Ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις ασκήθηκε σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος.

Ειδικότερα στον ηθοποιό ασκήθηκε δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες. Ως γνωστόν σε βάρος του, έχουν υποβληθεί τρεις καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους του, οι οποίες υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον γνωστό ηθοποιό.

Το TLIFE επικοινώνησε με τον δικηγόρο Ιωάννη Βλάχο, ο οποίος έχει αναλάβει πολλές υποθέσεις που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ανέφερε πως η μέγιστη ποινή, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, που μπορεί να επιβληθεί για το κακούργημα του βιασμού είναι τα 15 έτη.

“Το πλαίσιο ποινής για έναν βιασμό είναι τα 15 έτη, ενώ για την απόπειρα βιασμού είναι μειούμενη με βάση το άρθρο 84 στο μισό. Είναι μέχρι 15 χρόνια για τον βιασμό ενώ για την απόπειρα η ποινή αυτή μειώνεται στο μισό της” ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός δικηγόρος.

Να θυμίσουμε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε μέσω υπομνήματος εξηγήσεων που κατέθεσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργήθηκε από τον κ. Σπυρόπουλο τις εις βάρος του καταγγελίες.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή ο οποίος θα προχωρήσει σε κύρια ανάκριση για την υπόθεση.

Read More

And More