Πέτρος Φιλιππίδης: Φωτογραφίες από την τελευταία πρεμιέρα πριν τις καταγγελίες που έφεραν την ποινική δίωξη

Στις αρχές του έτους ξέσπασε στην Ελλάδα το κίνημα του ελληνικού MeToo και εχθές Τετάρτη 12/5 υπήρξε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, μετά τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο του θεάματος. Πιο συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον Πέτρο Φιλιππίδη από την Εισαγγελία της Αθήνας για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, μετά τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του από τρεις γυναίκες ηθοποιούς.

Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός θα κληθεί να απολογηθεί και μετά το πέρας της κατάθεσής του, θα κριθεί αν θα παραμείνει ελεύθερος ή αν θα οδηγηθεί στη φυλακή. Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός, πριν την πανδημία αλλά και φυσικά πριν από τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του, μεσουρανούσε τόσο στον χώρο της τηλεόρασης, όσο και του θεάτρου. Ο Πέτρος Φιλιππίδης κάθε σεζόν πρωταγωνιστούσε σε μερικές από τις πιο πετυχημένες θεατρικές παραστάσεις και πλήθος κόσμου έσπευδε να τον απολαύσει στη σκηνή.

Μάλιστα πριν μερικούς μήνες, όταν ξεκίνησαν και οι πρώτες καταγγελίες, είχε κυκλοφορήσει η είδηση πως η συνεργασία του ηθοποιού με το Θέατρο Μουσούρη διακόπτεται οριστικά. Ο θεατρικός επιχειρηματίας Κάρολος Παυλάκης και ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεργάζονταν τα τελευταία περίπου 20 χρόνια, ενώ η τελευταία παράσταση (πριν το οριστικό κλείσιμο των θεάτρων) ήταν τον Οκτώβριο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, το TLIFE είχε δώσει το παρών στην πρεμιέρα της παράστασης «Την Πέμπτη, κύριε Γκρην» του Τζεφ Μπαρόν, με πρωταγωνιστές τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο. Ο κόσμος πήγε να απολαύσει τον δημοφιλή ηθοποιό, ο οποίος δέχτηκε δεκάδες χειροκροτήματα… Σίγουρα κανείς δεν γνώριζε τι θα ακολουθήσει!

Δες τις φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More