Πέτρος Φιλιππίδης: Οι καταγγελίες σε βάρος του, η απόφαση προφυλάκισης, το πρώτο βράδυ στη ΓΑΔΑ και η μεταφορά στις φυλακές Τριπόλεως

Στις φυλακές Τριπόλεως μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά τη σύμφωνη απόφαση της 15ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα να προφυλακιστεί. 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης που έχει κατηγορηθεί από τρεις γυναίκες και έναν βιασμό και δυο απόπειρες αρνείται μέχρι σήμερα όλες τις κατηγορίες σε βάρος του ενώ όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η απόφαση της προφυλάκισής του, τον σόκαρε. 

Οι τριεις καταγγελίες

Η πρώτη αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού, που καταγγέλλεται πως τελέστηκαν το 2010 και το 2014.

Στην πρώτη περίπτωση ο γνωστός ηθοποιός κατηγορείται ότι βίασε μία συνάδελφό του στο θέατρο. Η κοπέλα έχει καταγγείλει ότι ενώ είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, άρχισε να της μιλάει άσχημα και να της κάνει χειρονομίες.

Εκεί αρχικά του ξέφυγε, έτρεξε στο διάδρομο και τότε ο ηθοποιός καταγγέλλεται πως την έπιασε από το λαιμό και της έκανε ό, τι της έκανε.

Στην υπόθεση του 2010, η νεαρή τότε ηθοποιός φέρεται να τον είχε επισκεφθεί στο θέατρο καθώς της είχε αναφέρει ότι έψαχνε αντικαταστάτρια για ηθοποιό που συμμετείχε στην παράσταση. Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές, ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του, όπου αποπειράθηκε -κατά τα καταγγελλόμενα- να την βιάσει, ενώ -όπως περιέγραψε εκείνη- την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η τρίτη υπόθεση για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αφορά σε απόπειρα βιασμού η οποία φέρεται να τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014 όταν ο ηθοποιός είχε συναντήσει το θύμα επίσης για επαγγελματικούς λόγους.

Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε η γυναίκα επιχείρησε να την βιάσει.

Η απόφαση προφυλάκισης και το πρώτο βράδυ στη ΓΑΔΑ

Ο γνωστός ηθοποιός πέρασε το κατώφλι του ανακριτή την Τρίτη 27/7 υπό άκρα μυστικότητα προκειμένου να απολογηθείγια τον ένα βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού -μετά τις καταγγελίες τριών συναδέλφων του σε βάρος του- τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί τουδεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή και πιο συγκεκριμένα τις φυλακές Τριπόλεωςς, όπου κρατούνται οι φυλακισμένοι για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα.

Το πρώτο βράδυ του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρήκε σύμφωνα με τα ρεπορταζ τον Πέτρο Φιλιππίδη σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Ο γνωστός ηθοποιός φαίνεται πως δεν περίμενε οι ανακριτικές αρχές να καταλήξουν στην απόφαση της προφυλάκισής του και έτσι κατέρρευσε στο άκουσμά της. Από το πλευρό του δεν έφυγαν στιγμή ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός, η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου αλλά και ο γιος τους Δημήτρης.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Καλοκαίρι #not” και τον δημοσιογράφο Φάνη Καραμπατσάκη, ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το πρώτο βράδυ στον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ σε ένα κελί, όπου βρισκόταν μόνος του.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ένα συγγενικό πρόσωπο ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχει δεχτεί κάποια επίσκεψη. Το μόνο που ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης από τους αστυνομικούς ήταν να του δοθεί η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει. (διάβασε εδώ όλο το ρεπορτάζ για τη πρώτη νύχτα του Πέτρου Φιλιππίδη στη ΓΑΔΑ)

Η μεταφορά από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Τριπόλεως

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πέτρος Φιλιππίδης συνοδευόμενος από ισχυρές δυνάμεις ασφαλίες και φορώντας χειροπέδες στα χέρια αλλά και ένα καπέλο, οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως όπου θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ενώ όπως έχει γίνει γνωστό στο ίδιο κελί θα βρίσκεται και ο Δημήτρης Λιγνάδης. (δες εδώ φωτογραφίες από την έξοδό του από τη ΓΑΔΑ)

Read More

And More