“Πήγασος”: Βυθίζεται σαν άλλος… Τιτανικός! Ραγδαίες εξελίξεις.

Σαν άλλος… Τιτανικός, η εκδοτική εταιρία Πήγασος βυθίζεται με ταχύτητα που σοκάρει, ρίχνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στα παγωμένα, σκοτεινά νερά της ανεργίας και της απόγνωσης.

Οι εξελίξεις πια στο ιστορικό συγκρότημα της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου, μοιάζουν να έχουν πάρει το δρόμο τους και δυστυχώς δεν υπάρχουν τα περιθώρια για να περιμένει κανείς το ΘΑΥΜΑ!

Οι τράπεζες κατήγγειλαν χθες και προεχθές τα πρώτα δάνεια της εταιρίας και όπως καταλαβαίνεις η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο φινάλε, ξεκίνησε!

Σήμερα το μεσημέρι στη 1.00 έχει οριστεί νέα τριμερής στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να συναντηθούν τα Σωματεία, με τον Υφυπουργό και τον Φώτη Μπόμπολα (ιδιοκτήτης του “Πήγασου”), με στόχο έστω και τώρα, τώρα που έφτασε το τέλος, να μπορέσουν να υπάρξουν κάποιες δεσμεύσεις από την πλευρά της ιδιοκτησίας, σε σχέση με τα δικαιώματα των εργζομένων, αλλά και για το τι ακριβώς μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής και για το αν φυσικά μπορεί να υπάρξει μία, όποια, επόμενη μέρα στο συγκεκριμένο “μαγαζί”.

Αμέσως μετά την τριμερή – στην οποία φυσικά θα πρέπει να δούμε για το αν θα έχει αν μη τι άλλο την… ευαισθησία να παρουσιαστεί ο εκδότης – θα ακολουθήσει γενική συνέλευση των εργαζομένων, για να αποφασιστεί το ποιό θα είναι το επόμενο βήμα τους.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη σε απεργία, μετά την σφοδρή πρόσκρουση της εταιρίας με το… παγόβουνο των τραπεζών – και όχι μόνο… – και την απόφαση της ιδιοκτησίας να πηδήξει πρώτη και καλύτερη από το “πλοίο”, χωρίς να έχει προχωρήσει σε καμία απολύτως δέσμευση απέναντί τους.

Read More

And More