Πικ νικ στο δρόμο! Μια πολύχρωμη πινελιά στην καρδιά της Αθήνας.

Πικ νικ στο δρόμο! Μια πολύχρωμη πινελιά στην καρδιά της Αθήνας. | tlife.gr

Καρέκλες, στολισμένα τραπέζια, τάπερ και καλή διάθεση άλλαξαν εντελώς την εικόνα του πεζόδρομου στην οδό Γιατράκου στο Μεταξουργείο. Μία ομάδα νέων ανθρώπων οργανωσε ένα μεγάλο lunch street τις προηγούμενες μέρες, στο οποίο ήταν όλοι ευπρόσδεκτοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα »ΤΟ ΒΗΜΑ», οι νέοι κινητοποιούνται και οργανώνονται μέσω της διαδικτυακής πύλης του lunch street. Τι είναι όμως το lunch street; Είναι μία προσπάθεια επανάκτησης και αξιοποίησης των χώρων της Αθήνας από πολίτες που στοχεύουν στην επαναξιολόγηση των όρων αλληλεγγύη και κοινωνικοποίηση.

Έτσι λοιπόν ομάδες πολλών ατόμων δίνουν το ραντεβού τους σε διάφορες περιοχές και διασκεδάζουν. »Ήταν η τρίτη κατά σειρά προσπάθεια να διαμορφώσουμε έναν εξωτερικό χώρο φιλόξενο και προσιτό για όλους προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος της καθημερινότητας των κατοίκων και όχι μόνο», δηλώνει η Πεπίτα Μιλιάτσο, ενεργό μέλος του lunch street.

Kαι συνεχίζει: »Η μικρή αλάνα στον πεζόδρομο ήυαν εγκαταλελειμένη. Κανονική εστία μόλυνσης. Αφού εξοπλιστήκαμε με γάντια, μαζέψαμε τα σκουπίδια, τα πετάξαμε στους κάδους και κατόπιν ασβεστώσαμε τον χώρο και την περίμετρο προκειμένου από άποψης υγιεινής και ασφάλειας να αποδοθεί ο χώρος σε καλύτερη κατάσταση στους κατοίκους».

Η ιδέα του lunch street έχει ξεκινήσει από την Μεγάλη Βρετανία κι έχει βρει πολλούς οπαδούς και στην χώρα μας. »Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Το Μεταξουργείο κατοικείται κυρίως από Πακιστανούς και Ινδούς. Μας έβλεπαναπό τα παράθυρα και τα μπαλκόνια, μας έγνεφαν, χαμογελούσαν, αλλά παρά τις παρακλήσεις μας, δεν κατέβηκαν. Υπήρχε ένα χαμόγελο και μια ντροπή ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Πιθανώς δεν ταίριαζε η κουλτούρα τους με την όλη κατάσταση, ίσως δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους κινήσεις φιλοξενίας από τους Έλληνες», συμπλήρωσε η Πεπίτα.

Δες το βίντεο:

READ more