Πίνακας αμύθητης αξίας βρέθηκε στην κατοχή παρουσιάστριας! Συνελήφθη

Κλοπή πίνακα ανεκτίμητης αξίας του Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς εξιχνιάστηκε, μετά από δέκα χρόνια, από την Ασφάλεια Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Εξηνταπεντάχρονος, πρώην ιδιοκτήτης καταστήματος με αντίκες στην Αθήνα και μια 40χρονη γυναίκα είναι τα δύο άτομα που είχαν στην κατοχή τους τον πίνακα του Ρούμπενς, με τίτλο «Το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου».

Μάλιστα, η 40χρονη γυναίκα σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt εργαζόταν σε γνωστούς τηλεοπτικούς σταθμούς μπροστά από τις κάμερες και είναι γνωστή. Ο πίνακας μάλιστα βρέθηκε στο δικό της αυτοκίνητο.

Ο πίνακας (28 επί 52 εκ) βρέθηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, και το οποίο ακινητοποιήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Η Ασφάλεια έφτασε στα δύο πρόσωπα ύστερα από στοιχεία της Interpol και του FBI.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές το ζευγάρι δεν έχει σχέση με την κλοπή του πίνακα, που έγινε το 2001 από το Βασιλικό Μουσείο Βρυξελλών του Βελγίου. Ερευνάται, δε, πως περιήλθε στην κατοχή τους το ανεκτίμητης αξίας έργο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού “παγίδευσαν” το ζευγάρι, εμφανιζόμενοι ως αγοραστές, και είχαν διαπραγματευτεί την αγορά του πίνακα αντί περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Αφού έγιναν αλλεπάλληλες επαφές κλείστηκε ραντεβού στο οποίο οι συλληφθέντες πήγαν με τον πίνακα για την ολοκλήρωση της πώλησης.

Read More

And More