Πηνελόπη Πλάκα: Η ακρότητα από θαυμαστή και ο έρωτας στη ζωή της!

Η Πηνελόπη Πλάκα αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του ANT1 “Πέτα τη Φριτέζα” μαζί με τον Γιάννη Μπέζο, τον Φάνη Μουρατίδη και άλλους σπουδαίους ηθοποιούς. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της, η ίδια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και μίλησε για τις αλλαγές (που δεν της αρέσουν) στη ζωή της, την επιτυχία που βιώνει, τον «θαυμαστή» που της δημιούργησε πρόβλημα, τις προτεραιότητες στην προσωπική της ζωή.

Έχεις αντιμετωπίσει ποτέ ακρότητες από θαυμαστές σου;
Ναι, φυσικά, μου έχει τύχει. Όμως δεν ξέρω καν αν αυτοί οι άνθρωποι είναι θαυμαστές ή κάτι άλλο. Ο θαυμαστής, θα έρθει ευγενικά, θα σου πει δυο λόγια και τέλος. Μου έχει συμβεί να με ενοχλεί κάποιος, στέλνοντας μου επίμονα μηνύματα, να γίνεται εμμονικός. Ξεπέρασε τα όρια και τα φυσιολογικά πλαίσια. Έχουν κάτι σκοτεινό όλα αυτά.

Αντέδρασες;
Ναι, βέβαια! Απευθύνθηκα στη Δικαιοσύνη και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Είσαι μια πολύ όμορφη κι εντυπωσιακή γυναίκα. Έχεις την ανασφάλεια μήπως σε επιλέγουν απλώς για την εξωτερική σου εμφάνιση;
Το θέμα είναι να καθιερωθείς, να ριζώσεις. Θέλω να είμαι καλή στη δουλειά μου κι αυτός να είναι ο λόγος που με επιλέγουν. Κι όχι λόγω εξωτερικής μου εμφάνισης, όπως λες. Το ότι μπαίνεις σε έναν χώρο, δεν σημαίνει ότι θα κρατήσει κιόλας. Για μένα, η διάρκεια μετράει. Η εμφάνιση δεν διαρκεί για πάντα. Για να παραμείνεις πρέπει να έχεις καλή και σωστή προσωπικότητα, αλλά και να έχεις να πεις κάτι πάνω στον τομέα της δουλειάς σου. Θέλω να εξελιχθώ. Κάνεις αυτή τη δουλειά, γιατί ίσως «βαριέσαι» την πραγματική σου ζωή και θες να ζήσεις ζωές άλλων ανθρώπων.

Και με την εξωτερική σου εμφάνιση, τι γίνεται; Αισθάνεσαι ότι είσαι σέξι;
Όλα αυτά τα θεωρώ βλακείες! Συγνώμη, αλλά δεν μου αρέσει αυτός ο όρος και δεν τον αποδέχομαι καθόλου. Όχι, δεν αισθάνομαι έτσι. Να, βλέπεις, ούτε να το πω δεν θέλω. Μου φαίνεται απίστευτο και μόνο που ακούω να μου τον αποδίδουν. Υπάρχουν πολύ ωραιότερες κοπέλες από μένα! Τόσο απλά στο λέω. Δεν είναι αυτό το θέμα.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το ωραιότερο σημείο επάνω σου;
Νομίζω το βλέμμα! Επειδή είναι διεισδυτικό και έντονο.

Τι σε σταμάτησε πια από το να μιλάς ανοιχτά για την προσωπική σου ζωή;
Δεν φοβήθηκα τίποτα, απλά ένιωσα ότι δεν μου προσφέρει κάτι. Δεν με πάει παρακάτω. Όπως εσύ δεν θα το μοιραζόσουν με τον κόσμο, γιατί να το μοιραστώ εγώ;

Γιατί εγώ δεν είμαι celebrity, ενώ εσύ είσαι. Είναι ένα από τα κομμάτια που αφορούν τον κόσμο. Έτσι δεν είναι;
Όχι, δεν είναι έτσι. Το ότι εγώ, λόγω δουλειάς, είμαι πιο γνωστή από άλλο κόσμο, δεν με κάνει κάτι. Μία δουλειά κάνω. Από εκεί και πέρα, όμως, όχι, δεν πιστεύω ότι αφορά τον κόσμο η προσωπική ζωή του ενός και του άλλου. Είναι κάτι fake και κατασκευασμένο όλο αυτό. Η αναγνωρισιμότητα δεν θα ήθελα να πηγάζει μέσα από την προσωπική ζωή. Κι εγώ επιλέγω να απασχολώ μέσα από τη δουλειά μου, όχι μέσα από τα προσωπικά μου. Όμως, δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Όποτε νιώσω σίγουρη για κάτι, και νιώσω επίσης ασφαλής, θα το κάνω.

Επομένως, έκανες λάθος που μιλούσες κάποτε, για τα προσωπικά σου;
Καθόλου! Το θέμα είναι να σου βγαίνει κάτι αβίαστα. Αν δεν είχα περάσει τότε αυτή τη φάση, δεν θα βρισκόμουν σήμερα, πιο κατασταλαγμένη, στην τωρινή.

Όσο μεγαλώνεις, τι συμπέρασμα βγάζεις για τις σχέσεις; Ξέρεις, πλέον, τι θέλεις από έναν σύντροφο;
Επειδή, πολλές φορές, τα «θέλω» μας και οι ανάγκες μας αλλάζουν, ανάλογα με τις συνθήκες, είναι πολύπλοκο και δύσκολο να πεις: «Ξέρω πια τι θέλω». Αυτό μπορεί να αλλάξει αύριο. Το σταθερό και το σίγουρο είναι άλλο. Να ξέρεις τι δεν θέλεις πια από μία σχέση. Δεν θα σου πω άλλα, ούτε το τι είναι αυτό που δεν θέλω. Είναι πολλά αυτά, δεν είναι ένα. Αυτά που σήμερα δεν θέλω ήταν επιλογές μου και δεν πιστεύω ότι έφταιγαν οι άλλοι μόνο, μα πρώτα-πρώτα εγώ. Τα πάντα ξεκινούν από εμάς.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164