Πηνελόπη Πλάκα: Η συνεργασία με τον Γιάννη Μπέζο, η κρίση και το φλερτ στα social media!

Η Πηνελόπη Πλάκα είναι μία από τις πιο όμορφες και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Παράλληλα όμως είναι και πολύ δυναμική και προσγειωμένη. Φέτος πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Πέτα την φριτέζα» που χτυπάει κόκκινο στην τηλεθέαση. Η ίδια υποδύεται μια δυναμική σεφ, την Φωτεινή, και με αφορμή τον ρόλο της παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Enjoy» και την Μαρία Ανδρέου.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την συνεργασία της με το Γιάννη Μπέζο, τα κοινά που έχει με την ηρωίδα που υποδύεται, την κρίση, την σχέση της με τα social media και τα ριάλιτι που επικρατούν στην ελληνική τηλεόραση.

Πώς είναι για μια 27χρονη ηθοποιό να συνεργάζεται με τον Γιάννη Μπέζο;

Δεν είμαι εγώ αυτή που θα μιλήσω για το υποκριτικό ταλέντο του Γιάννη Μπέζου. Αυτό το έχει αποδείξει η καριέρα του. Εγώ θα σας μιλήσω για τον άνθρωπο και πώς εισπράττω την συνεργασία μαζί του. Ο κύριος Μπέζος είναι ένας σπάνιος άνθρωπος,βοηθητικός, ανοιχτός, φιλικός και φοβερά γενναιόδωρος με τους νέους ηθοποιούς. Αγαπώ την κρίση του και το χιούμορ του, αλλά και το πώς αγκαλιάζει τα νέα παιδιά, τα οποία μπροστά του νιώθουν αρχικά μια ανασφάλεια, μετά σεβασμό και ύστερα ευγνωμοσύνη.

Στη σειρά υποδύεσαι μια τρομερή μαγείρισσα. Η ηρωίδα σου, η Φωτεινή, είναι μια πολύ δημιουργική σεφ. Εσύ με την κουζίνα τι σχέση έχεις και τι σημαίνει το φαγητό για εσένα;

Με το ρόλο μου έχω πολλά κοινά, γιατί και εγώ, όπως και ηρωίδα μου, η Φωτεινή, μαγειρεύουμε πολύ καλά. Το φαγητό είναι γνώση, φαντασία και απαιτεί εξυπνάδα. Εκείνη που μου έμαθε να μαγειρεύω από έξι ετών είναι η γιαγιά μου, η οποία ήταν φοβερή μαγείρισσα με ρίζες από την Κωσταντινούπολη. Η γιαγιά μου την αγάπη της για τα παιδιά και τα εγγόνια της την έδειχνε μέσα από τις νοστιμιές που ετοίμαζε. Τι να σας πω; Για μένα γιαγιά μου και ο παππούς μου, επειδή ζούσα μαζί τους, ήταν οι δεύτεροι γονείς μου. Ουσιαστικά μεγαλώσαμε με τέσσερις γονείς, έτσι έχω συνηθίσει να λέω. Και επειδή οι παππούδες μου λάτρευαν την ελληνική κουζίνα, έμαθα και εγώ να αγαπάω το φαγητό, αλλά και τις ρίζες μου. Γιατί, κακά τα ψέματα, το φαγητό είναι οι παιδικές αναμνήσεις μας, άρα και η ταυτότητα μας.

Πόσο έχει πληγεί το επάγγελμα του ηθοποιού από την κρίση;

Νομίζω το ίδιο με όλα τα επαγγέλματα. Απλώς για εμάς τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα επειδή ηθοποιοί αντιμετωπίζουν κάθε έξι μήνες την ανεργία, ψάχνουν συνεχώς για δουλειά, ενώ πληρώνονται τρεις μήνες μετά την προβολή του επεισοδίου στην τηλεόραση. Άρχισα να δουλεύω ως ηθοποιός από το 2011, άρα καταλαβαίνετε ότι δεν πρόλαβα τις τρελές αμοιβές το επάγγελμα μου. Αλλά αυτό έχει τα θετικά του, γιατί τα νέα παιδιά σήμερα ξέρουν πόσο δύσκολα βγαίνει το ψωμί, πώς είναι να ζήσεις, να πληρώσεις ενοίκιο, φως, τηλέφωνο, σουπερμάρκετ και είναι πιο μετρημένα.

Πιστεύεις ότι η κρίση μας έκανε σε κάτι καλό;

Ναι. Έβαλε στη ζωή μας το μέτρο. Υπήρχαν γενιές που ξέφυγαν με τα δάνεια, τις κάρτες, που σκλαβώθηκαν στην πολυτέλεια, που μέθυσαν με το εύκολο χρήμα. Δεν βλέπετε τις επιπτώσεις της εικονικής ευμάρειας και στον οικογενειακό ιστό; Πολλά ζευγάρια μέσα στην κρίση χώρισαν. Γιατί είχαν παντρευτεί για λάθος λόγους. Για την κοινωνία. Καλύπτουν το κενό του συναισθήματος με τις συνεχείς εξόδους. Όταν όμως το χρήμα έφυγε από τη ζωή τους και οι έξοδοι κόπηκαν, τότε είδαν την πραγματική τους ζωή και όχι την επίπλαστη. Η κρίση έκανε τους πάντες να διαλέγουν δουλειές, σχέσεις με βάση την αλήθεια. Η κρίση έκανε και ακόμα ένα καλό: Να μην κοιτάμε μόνο το ατομικό καλό, αλλά πως θα πάμε συνολικά μπροστά, γιατί μόνο όλοι μαζί έχουμε ελπίδα.

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media. Είσαι ενεργή;

Είμαι τόσο όσο. Δεν θέλω να αποξενώνομαι από τις παρέες μου για τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Δεν θέλω να μου κλέβουν πολύ χρόνο. Ζούμε στην εποχή της εικόνας, αλλά πιστεύω ότι και αυτό είναι μία μόδα που θα περάσει. Δεν πιστεύω ότι κάνεις φίλους μέσα από το Facebook και δεν πιστεύω ότι το φλερτ που γίνεται έξω στη ζωή, σε ένα μπαρ με μουσική, σε ένα καφέ, έχει την ίδια μαγεία με αυτό μέσα από έναν υπολογιστή. Δε μου αρέσει το φλερτ μέσα από το Instagram. Κάθε γενιά έχει να θυμάται τη δική της μόδα. Το ραδιόφωνο, τηλεόραση, το laptop, το κινητό….

Θα έπαιρνες μέρος σε ένα ριάλιτι επιβίωσης;

Με τίποτα. Θα ήταν πλήρης αποτυχία. Δεν θα περνούσα καλά με το να σπάω καρύδες. Βασικά δεν θα έπαιρνα μέρος σε κανένα ριάλιτι. Άλλο να υποδύομαι μέσα από τη δουλειά μου διάφορους ρόλους κι άλλο να εκτίθεμαι προσωπικά στην τηλεόραση για χάρη της δημοσιότητας, να ξεγυμνώνομαι συναισθηματικά. Τρομερά άβολο. Για εμένα η δημοσιότητα δεν είναι αυτοσκοπός. Τη θεωρώ άχρηστη, αν δεν έχει πίσω της ως στόχο τη δουλειά μου. Να απασχολώ τον κόσμο με τη συμμετοχή μου σε μία ωραία σειρά, ναι, αλλά για κάτι άλλο, γιατί; Είμαι τόσο ευτυχής που βλέπω την ελληνική μυθοπλασία να επανέρχεται και τα ριάλιτι να υποχωρούν. Είναι στο χέρι μας ηθοποιοί, οι σεναριογράφοι, οι σκηνοθέτες να μην τους απογοητεύσουμε.

Read More

And More