Πίσω από τα σίδερα, ο καναλάρχης που αποκεφάλισε την γυναίκα του

Πίσω από τα σίδερα, ο καναλάρχης που αποκεφάλισε την γυναίκα του | tlife.gr

O δράστης κινδυνεύει με ισόβια. Η 37χρονη γυναίκα, με την οποία ο δραστης είχε δύο παιδιά, είχε υποβάλει αίτηση διαζυγίου έξι ημέρες πριν την δολοφονία της.

Ο πακιστανικής καταγωγής, αμερικανός καναλάρχης Μουτζαμίλ Χάσαν, κατηγορούνταν για τη δολοφονία και τον αποκεφαλισμό της συζύγου του το 2009.

Μετά από τρεις εβδομάδες δίκης, κατά τις οποίες ο Χάσαν εκπροσώπησε ο ίδιος νομικά τον εαυτό του στο δικαστήριο, βρέθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης και ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή ισόβιας φυλάκισης.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Χάσαν είχε ιδρύσει ένα δορυφορικό κανάλι με στόχο να αντιπαρέλθει τις «μελανές» απεικονίσεις των μουσουλμάνων από άλλα μέσα.

Αν και ποτέ δεν αρνήθηκε ότι σκότωσε τη σύζυγό του, στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι τον κακομεταχειριζόταν, ότι την φοβόταν και ότι ο θάνατός της προήλθε από αυτοάμυνα.

Στην τελική του αγόρευση περιέγραψε τον εαυτό του σαν σκλάβο της διάθεσης της συζύγου του και να καταγγείλει ένα σύστημα που αρνείται να αναγνωρίσει τους κακοποιημένους άντρες ως θύματα.

Η εισαγγελέας υποστήριξε και απέδειξε μέσω μαρτύρων και ιατρικών αναφορών ότι ο Χάσαν κακοποιούσε συστηματικά τη σύζυγό του και είχε σχεδιάσει την δολοφονία της, η οποία έγινε μέσα στο κανάλι.

Ο Χάσαν είχε αγοράσει δύο κυνηγετικά μαχαίρια, μία ώρα πριν από τη δολοφονία, είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του μπροστά από τις εγκαταστάσεις του καναλιού, αλλά σε μέρος που να μην φαίνεται, και μετά κρύφτηκε μέσα στο κτίριο.

Σε κατάσταση φρενιτίδας που κράτησε 37 δευτερόλεπτα, αμέσως μόλις είδε τη σύζυγό του να περνάει από έναν μισοσκότεινο διάδρομο, άρχισε να την μαχαιρώνει. Πριν την αποκεφαλίσει, και ενω η άτυχη γυναίκα είχε τις αισθήσεις της, την είχε μαχαιρώσει 40 φορές στο πρόσωπο, το στέρνο και την πλάτη. Το περιστατικό καταγράφηκε από κρυφή κάμερα.

READ more