Ποίηση και ζωγραφική για πρώτη φορά οπτικοποιούνται στο έργο της Κωνσταντίνας Βαλερά!

Συνήθως πάμε σε μια έκθεση ζωγραφικής για να θαυμάσουμε τα έργα του καλλιτέχνη. Διαβάζουμε ποίηση ή σε μια ποιητική βραδιά ακούμε τον ποιητή να μας απαγγέλει τα ποιήματά του. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα όμως βλέπουμε μια καλλιτέχνιδα και ζωγράφο και ποιήτρια να οπτικοποιεί τη δουλειά της!

Πρόκειται για μια πρόταση της ζωγράφου Κωνσταντίνας Βαλερά μέσα απ’ το τετράγλωσσο (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) βιβλίο της με τίτλο Ιχνηλατώντας.Ο εικονοποιημένος λόγος είναι μία εικαστική παρέμβαση που συνδυάζει διαφορετικές μορφές τέχνης. Παρατηρούμε για πρώτη φορά ένα έργο πολυμορφικό που συνενώνει αρμονικά την ζωγραφική με την ποίηση (της ιδίας ) και video art (εικόνα, ήχος, μουσική) με απαγγελίες καλλιτεχνών από διαφορετικούς τομείς των τεχνών. Η τεχνολογία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τέτοιο καινοτόμο βιβλίο , αφού εμπεριέχοντας τα bar code, άμεσα κανείς έρχεται σε επαφή οπτικό-ακουστικά με τα video art των ποιημάτων.

Η Κωνσταντίνα Βαλερά κάνει αύριο την έκθεση ζωγραφικής και την παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής “Ιχνηλατώντας”στο κτήμα της οικογένειας Κ. Ασλανίδη (Ασπασίας Καψάλα 4, στο Μαρούσι, ΤΚ15125) .Τετάρτη 14.06.2017 και ώρα 20:00

Την βραδιά συντονίζει η Δημοσιογράφος και Ραδιοφωνικός παραγωγός Ράνια ΛιάγκαΓια το έργο της θα μιλήσει ο διδάκτορας φιλοσοφίας και Ποιητής Πέτρος Πολυμένης Ποιήματα της ζωγράφου θα απαγγείλουν:
η Πολιτικός επιστήμονας-Σύμβουλος επικοινωνίας Αντωνίου Μαρία, ο Τενόρος Βλαχούλης Κοσμάς,
ο Βαρύτονος-Μουσικός και Συνεργάτης της Ε.Λ.Σ, Παπάγεωργίου Δημήτρης ο διδάκτορας φιλοσοφίας και Ποιητής Πολυμένης Πέτρος και η Ηθοποιός Τσακαλία Ηλέκτρα

Read More

And More