Ποινικές διώξεις για τους ιδιοκτήτες της Folli Follie

Ποινικές διώξεις για τους ιδιοκτήτες της Folli Follie | tlife.gr

Νέες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκαν για την υπόθεση της Folli Follie μετά από παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση.

Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος 16 συνολικά προσώπων, Ελλήνων και αλλοδαπών και αφορούν την περίοδο από το 2009 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι νέες ποινικές διώξεις για τη Folli Follie αφορούν τα αδικήματα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της χειραγώγησης.

Η κατηγορία της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση στρέφεται σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του γιού του, Τζώρτζη και ακόμα τεσσάρων προσώπων: τον επικεφαλής, την υπεύθυνη οικονομικών και ένα υπάλληλο στη θυγατρική του ομίλου στην Ασία καθώς και τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

Το αδίκημα της πλαστογραφίας, σε βαθμό κακουργήματος, απαγγέλθηκε, σε βάρος έξι ατόμων (τρεις αλλοδαποί, οικονομικός διευθυντής, ένας μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ένας υπάλληλος της εταιρείας) ενώ η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην πλαστογραφία αφορά τον Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Πηγή Newsit.gr

READ more