Ποιος διάσημος Έλληνας φιλοξενήθηκε σε μεγάλο αμερικάνικο περιοδκό; Φωτογραφίες

Στο τεύχος του Αμερικάνικου ElleDecor -το οποίο είναι ένα από τα περιοδικά διακόσμησης με την μεγαλύτερη κυκλοφορία παγκοσμίως- με εξώφυλλο την ηθοποιό, MarisaTomei, φιλοξενήθηκε και ο Σπύρος Σούλης ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τη δουλειά του αλλά και για την μεγάλη του αγάπη για το μάρμαρο, «ένα υλικό που αποπνέει Ελλάδα», όπως λέει και ο ίδιος, με το οποίο δημιούργησε την ήδη πολύ επιτυχημένη σειρά αντικειμένων και επίπλων IktinosMarmaronSpirosSoulisDesigns.

Πιο συγκεκριμένα το ElleDecor έκανε εκτενές αφιέρωμα στον Σπύρο- τον πρώτο Έλληνα αρχιτέκτονα που προβάλλεται ολοσέλιδα στο συγκεκριμένο περιοδικό- γράφοντας γι’αυτόν «Ο Έλληνας αρχιτέκτονας, Σπύρος Σούλης, έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για το μάρμαρο, ένα ελληνικό υλικό το οποίο χρησιμοποιεί με εκπληκτικό τρόπο για να δημιουργήσει τα πιο αναπάντεχα αντικείμενα».

Το ElleDecor αναφέρθηκε στην καριέρα του Έλληνα αρχιτέκτονα, ο οποίος αφού έζησε για δέκα ολόκληρα χρόνια στο Λονδίνο σπουδάζοντας αρχιτεκτονική και δουλεύοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο, του LordNormanFoster, επέστρεψε στην αγαπημένη του Ελλάδα προκείμενου να ξεκινήσει τη -γνωστή σε όλους μας- καριέρα του και ανοίξει το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο.
«Συνήθιζα να καταστρέφω πράγματα και μετά να τα ξαναφτιάχνω», είπε ο Σπύρος στο ElleDecor αναφερόμενος στην παιδική του ηλικία και στο πόσο πολύ του άρεσε να βλέπει πώς είναι φτιαγμένα τα πράγματα και να δουλεύει με τα χέρια του.
Όσο για το μάρμαρο από το οποίο είναι φτιαγμένα όλα τα διακοσμητικά του αντικείμενα και έπιπλα είπε: «Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη πως το μάρμαρο είναι πιο βαρύ από το γυαλί και το τσιμέντο αλλά στην πραγματικότητα ζυγίζει λιγότερο. Ήθελα να δημιουργήσω την εντύπωση πως τα αντικείμενά μου μπορούν να νικήσουν τη βαρύτητα».


Read More

And More