Ποιος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

O Ηλίας Κασιδιάρης γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στη Χημεία Τροφίμων. Είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Χρυσής Αυγής.

Είναι στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου και το ψευδώνυμό του είναι προστατευόμενος.

Στις εκλογές Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους από το κόμμα του. Το 2008 κυκλοφόρησε το βιβλίο του τομέα X.

Η σημερινή άνανδρη κίνηση, που χτύπησε τη Λιάνα Κανέλλη μπορεί να προκάλεσε έκπληξη γιατί κυρίως έγινε στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής, ωστόσο τη συνήθεια αυτή, την είχε από μικρός!

/

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, σε παλιότερο στιγμιότυπο από αυτοάμυνα , σε πολεμική τέχνη που θυμίζει Muay Tai.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, κατηγορίες τις οποίες αρνείται. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο πέντε άγνωστοι δράστες το 2007 επιτέθηκαν σε καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με γκλοπ και αφού τον τραυμάτισαν με μαχαίρι στο οπίσθιο τμήμα του δεξιού μηρού του αφαίρεσαν την ταυτότητά του διά της βίας.

Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο, διέφυγαν με αυτοκίνητο, που τους παρείχε ο Κασιδιάρης, την πινακίδα του οποίου είχε σημειώσει αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, το αυτοκίνητο ήταν μισθωμένο στο όνομά του. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την ώρα την εν λόγω επίθεσης, βρισκόταν σε ραντεβού στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, ως ιατρικός επισκέπτης, και ότι το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, ισχυρισμό που διαψεύδουν αυτόπτες μάρτυρες. Η δίκη έχει αναβληθεί για τις 11 Ιουνίου.

Σήμερα και μετά το απίστευτο περιστατικό, κρύβεται από τις αρχές που τον καταζητούν. Δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, όταν εκατομμύρια άνθρωποι τον είδαν σε ζωντανή σύνδεση να επιτίθεται και να χτυπάει βάναυσα μια γυναίκα!

Σύμφωνα με τη Λιάνα Κανέλη και τον Αντώνη Δελατόλα, χτύπησε επίσης τον αρχισυντάκτη και άλλους συντελεστές της εκπομπής.

Μαρτυρίες λένε, τη στιγμή που ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχωρούσε από το στούντιο μαινόμενος, βρίζοντας, τραβούσε φωτογραφίες με το κινητό του όσους ήταν εκεί. Όταν μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ένας τεχνικός προσπάθησε να τον σταματήσει, τον τράβηξε φωτογραφία και αμέσως τηλεφώνησε και είπε: “Στείλτε 100 άτομα εδώ”. Έσπασε και μια πόρτα φεύγοντας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iatropedia , ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας περιγράφει έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν έχει αυτοσεβασμό καθώς μεταξύ άλλων δε διστάζει να επιτεθεί ενώπιον κοινού και αψηφώντας τις συνέπειες του νόμου.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: “μου κάνουν δυο πράγματα εντύπωση: το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να θυμώσει, και ο θυμός αυτός να μετατραπεί σε βία και μάλιστα παρουσία άλλων ανθρώπων. Και το δεύτερο σημείο είναι αυτό του αυτοσεβασμού. Δηλαδή είναι ένας άνθρωπος που χτυπώντας μια γυναίκα, αγνοεί την ποινική δίωξη, ενώ ξέρει τις συνέπειες. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δε σέβεται τον εαυτό του.
Δεν είναι δηλαδή ένας άνθρωπος που δε σέβεται τη Λιάνα Κανέλη. Είναι ένας άνθρωπος που δε σέβεται τις υπόλοιπες παρουσίες στο χώρο και το νόμο. Είναι μια διάσταση καθεαυτού ψυχιατρική.
Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας άνθρωπος αδόμητος, ο οποίος μπορεί να φθάσει σε έντονη βια αγνοώντας τα πάντα” καταλήγει ο κ.Σούρας.

Read More

And More