Ποιος Έλληνας ηθοποιός δεν βγαίνει από το σπίτι του αν δε φορέσει κάτι κίτρινο;

Είναι από τους πιο ταλαντούχους και αξιόλογους ηθοποιούς αλλά και σκηνοθέτες της Ελλάδας. Χαμηλών τόνων προτιμά να φαίνεται με τη δουλειά και τις θεατρικές παραστάσεις που παίζει η σκηνοθετεί. Ωστόσο, ο αγαπημένος ηθοποιός σε συνέντευξή του στο περιοδικό People που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Έθνος μίλησε και για κάτι που δεν ήξερε κανείς!

Ο Δημήτρης λοιπόν έχει το συνήθειο να μην βγαίνει ποτέ από το σπίτι του αν πριν δεν έχει φορέσει πάνω του κάτι που να είναι κίτρινο!

Τι κίτρινο φοράς σήμερα;

Ένα ρολόι – δώρο του Αποστόλη Τότσικα.

Και γιατί δεν πίνεις πλέον το φραπέ σου στη γέφυρα του Σταθμού Λαρίσης;

Γιατί την γκρέμισαν. Τι ήθελα και το είπα δημόσια; Καθόμουν εκεί πάνω και έβλεπα τα τρένα να φεύγουν.

Πώς προέκυψε αυτή η συνήθεια;

Από μικρός θυμάμαι ότι μου άρεσαν –και την ίδια στιγμή φοβόμουν– τα τρένα. Είχα ένα γλυκό δέος για τα τρένα, λίγο ερωτικό. Διέγερση και φόβος μαζί. Αυτή η σαγήνη που σου προσφέρει το άγνωστο που έρχεται. Τώρα θα σε πατήσει ή θα ταξιδέψεις με αυτό; Μύριζε και αυτό το πισσωμένο ξύλο του ηλεκτρικού, δεν το πρόλαβες εσύ. Γι’ αυτό μου αρέσει πάρα πολύ ο τίτλος της ταινίας Ο Άνθρωπος που Έβλεπε τα Τρένα να Περνούν. Ήμουν αυτός ο άνθρωπος.

Τι άλλο ασυνήθιστο κάνεις;

Όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου είχε χούι να με διαβάζει στο καφενείο του Φλόκα. Έτσι και εγώ, σηκώνομαι και φεύγω από το σπίτι και πάω σε ένα κωλοκαφενείο της περιοχής και διαβάζω εκεί. Δεν ξέρω αν είναι ωραίο σίγουρα, δεν συμφέρει οικονομικά.

Read More

And More