Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγκλονίζει πατέρας που έχασε την κόρη του – «Μιλούσαμε στο τηλέφωνο όταν τη σκότωσε η Χαμάς»

Περισσότεροι από 1.100 είναι οι νεκροί μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο, με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας. 

Δραματικές ιστορίες έρχονται στο φως από τον πόλεμο στο Ισραήλ με πολλές οικογένειες στην κυριολεξία να ξεκληρίζονται.

Τα όσα είπε ο Ιλαν Τροέν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brandeis στο CNN σοκάρουν, την στιγμή που μιλούσε με την κόρη του στο Ισραήλ σκοτώθηκε από τους άνδρες της Χαμάς, ενώ περιέγραψε πως σώθηκε ο εγγονός του.

«Μιλούσαμε στο τηλέφωνο με τη Ντέμπορα καθώς σκοτώθηκε», είπε ο Τροέν, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Brandeis. Ο γαμπρός του Τρόεν, Σλόμι Ματίας, σκοτώθηκε επίσης, αποκάλυψε μιλώντας στο CNN από την Μπερ Σεβά του Ισραήλ.

«Ήμασταν στο τηλέφωνο όλη την ημέρα με τον εγγονό μας, τον Rotem, καθώς αυτός ξάπλωσε πρώτα κάτω από το σώμα της και μετά βρήκε ένα μέρος για να προστατευτεί κάτω από μια κουβέρτα σε ένα πλυντήριο. Του είπαν να μην μιλήσει και επομένως έπρεπε να κρυφτεί και να χρησιμοποιήσει μηνύματα. Μέχρι τη στιγμή που σώθηκε, του είχε μείνει 4% στην μπαταρία του», συμπλήρωσε ο Τροέν.

«Το μεγαλύτερο βάρος του πυροβολισμού το έφερε η μητέρα του», είπε ο Τρόεν, θυμούμενος την αείμνηστη κόρη του ως «παιδί του φωτός και της ζωής».

Πηγή: Newsit.gr

 

Read More

And More