Πολίτες και νησιά εκλιπαρούν για άμεση λύση – Συνάντηση Διαμαντοπούλου -ΠΝΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή που απέστειλε το μεσημέρι η υπουργός προς τον γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας των ναυτικών Γιάννη Χαλά, για νέες συνομιλίες και για εξάντληση όλων των περιθωρίων διαλόγου για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, έγινε δεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ.

Η υπουργός, στην επιστολή της αναφέρει ότι το υπουργείο δημοσιοποίησε θέσεις και δεσμεύσεις για όλα τα θέματα που έθεσαν οι ναυτεργάτες, μεταξύ των οποίων και αυτό που αφορά τον Οίκο Ναύτου.

Τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε επίσης η υπουργός, η ΠΝΟ θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για τον Οίκο Ναύτου, ένα θέμα που είναι από τα κυριότερα στις διεκδικήσεις των ναυτικών.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε την Παρασκευή να πραγματοποιηθεί κανονικά η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, καθώς δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις της υπουργού στα αιτήματα των ναυτεργατών και παρά τις έντονες αντιδράσεις τουριστικών φορέων και παραγωγικών ομάδων.

Η απεργία συμπεριλαμβάνει τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00.01 μετά τα μεσάνυχτα και λήξη τη Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More