Που θα πέσουν χιόνια σήμερα – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Με χιόνια και κρύο έρχονται τα Χριστούγεννα και γι’ αυτό όλοι θα πρέπει να ντυθούμε ζεστά για τις γιορτές. Για σήμερα Κυριακή περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη αλλά και τα Δωδεκάνησα.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά της χώρας ενώ σιγά – σιγά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού με εξασθένιση των φαινομένων.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λιγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Παγετός τοπικά το πρωί στις ηπειρωτικές περιοχές. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -4 (μειον 4) έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Παγετός τοπικά το πρωί στην ήπειρο. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μηδέν έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στην Κρήτη καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: βόρειοι 6 τοπικά 7 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λιγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -1 (μειον 1) έως 8 βαθμούς Κελσίου.
ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Ο καιρός φαίνεται πως θα ευνοήσει τα παιδιά που θα πουν τα κάλαντα καθώς περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν λιγες νεφώσεις και ίσως κάποιες ασθενείς βροχές το πρωί κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που θα φτάσουν όμως στο Αιγαίο τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ αλλά σιγά σιγά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -6 εως 7 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -2 εως 12 βαθμούς, στις δυτικές και νοτιες ηπειρωτικές περιοχές από 2 εως 15 με 15 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 17 βαθμούς.
ΤΡΙΤΗ – ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό αλλά απο τα δυτικά σιγά σιγά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρεξει τοπικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στο Καρπάθιο όμως θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ αλλά σιγά σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν σε νότιους – νοτιδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από -1 εως 14 βαθμούς, στις δυτικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 3 εως 17 με 18 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 19 βαθμούς.

Read More

And More