Πρεμιέρα για τις “Γυναίκες του Παπαδιαμάντη”: Δες ποιοι celebrities έδωσαν το παρών; [pics]

Πρεμιέρα είχε η θεατρική παράσταση “Γυναίκες του Παπαδιαμάντη” στο θέατρο “Χώρα” το βράδυ της Πέμπτης και πολλοί ήταν οι celebrities που έδωσαν το παρών και τίμησαν τις πρωταγωνίστριες. Οι “Γυναίκες” ζωντανεύουν με ανεπανάληπτο τρόπο τις ηρωίδες του Παπαδιαμάντη και καθηλώνουν με τις ερμηνείες τους.

Η παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αφού πέρυσι κέρδισε τις εντυπώσεις. Πρωταγωνίστριες της παράστασης είναι η Νένα Μεντή, Έρση Μελικένζου, Ευγενία Δημητροπούλου, Χριστιάννα Ματζουράνη, Έφη Σακελλαρίου και Μαριάννα Ταντουσάκη και σκηνοθέτης ο Πάνος Ζούλιας.

Μεταξύ των celebrities που παρακολούθησαν την παράσταση και χειροκρότησαν τις “Γυναίκες” για τις ερμηνείες τους ήταν η Ναταλία Δραγούμη, ο Ρένος Ρώτας, ο Αργύρης Αγγέλου, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Κώστας Τσουρός και η Μαριάννα Τουμασάτου με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Σταύρου.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Οι γυναίκες στον Παπαδιαμάντη, μοναχικές αλλά δυναμικές φιγούρες, παλεύουν με τη φύση, τη ζωή, το θάνατο, με τη χαρά και τη λύπη. Μάνες, γυναίκες, κόρες ξενιτεμένων, ναυτικών ή χαμένων ανδρών που συμμαχούν για να κερδίσουν την επιβίωση, το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, αποτελούν το δραματουργικό καμβά αυτής της σκηνικής δημιουργίας με αρωγό το δημοτικό τραγούδι, την παράδοση και το θρησκευτικό πνεύμα του συγγραφέα.

Με προεξάρχουσα γυναίκα-ηρωίδα τη Φραγκογιαννού-Φόνισσα, που αποτελεί το βασικό πρόσωπο της παράστασης αλλά και της παπαδιαμαντικής δημιουργίας, στήνεται ένας χορός από κωμικά και δραματικά περιστατικά ζωής γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα, σε ένα απομονωμένο νησί της Ελλάδας.

Δες φωτογραφίες από την πρεμιέρα:

Χαρούλα Αλεξίου, Πέτρος Ζούλιας

Κώστας Τσουρός Ευγενία Δημητροπούλου

Μαριάννα Τουμασάτου, Νένα Μεντή, Αλέξανδρος Σταύρου

Πέτρος Ζούλιας, Έλενα Τσαβαλιά

Αργύρης Αγγέλου, Ναταλία Δραγούμη, Ρένος Ρώτας, Πέτρος Ζούλιας

Ευγενία Δημητροπούλου, Γιώργος Καλφαμανώλης

Έρση Μαλικένζου, Αργύρης Αγγέλου, Πάνος Ζούλιας

Έρση Μαλικένζου, Λένα Αρώνη

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More