Πρεμιέρα με διάσημες παρουσίες για την «Όμορφη πόλη» – Συγκινημένος ο Μίκης Θεοδωράκης [pics]

Μισό και πλέον αιώνα μετά το πρώτο ανέβασμα της θρυλικής παράστασης, το καλοκαίρι του 1962, η «Όμορφη πόλη» αναβιώνει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 17 έως τις 30 Ιανουαρίου 2020.

Με άξονα-μύθο τις γνωστές μελωδίες του μεγάλου μας μουσουργού και την ποίησή του για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Όμορφη πόλη» του 2020, μια μοναδική θεατρική-μουσική υπερπαραγωγή, μια ωδή στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Μέσα από τα ποιητικά κείμενα που υπογράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και πεζά κείμενα του Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της ελληνικής κοινωνίας – ο έρωτας, η ξενιτιά, ο θάνατος, η ρωμιοσύνη – και με τα γνήσια λαϊκά και διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη που γαλούχησαν γενιές και γενιές, («Όμορφη πόλη», «Φεγγάρι μάγια μου ’κανες», «Της δικαιοσύνης», «Ένα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Μαργαρίτα, Μαργαρώ», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», κ.ά.), παρουσιάζεται ένα μοντέρνο εικαστικό-οπτικοακουστικό θέαμα, με σύγχρονη χορογραφία και video artminimal αισθητική.

Το βράδυ της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της «Όμορφης Πόλης» με πλήθος κόσμου να δίνει το “παρών” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε, μεταξύ άλλων, την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αλλά και τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς ήταν φανερά συγκινημένος.

Δες τις φωτογραφίες:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΑΡΙΑ ΨΑΘΑ – ΛΕΝΑ ΝΙΤΣΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ – ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ – ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Φωτογραφίες: Papadakis Press

Read More

And More