Πρεμιέρα με επώνυμες παρουσίες για την Κατερίνα Λέχου! Φωτογραφίες

Πρεμιέρα με επώνυμους φίλους σε ένα διαχρονικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ έκαναν χθες βράδυ κάτω από τ’ αστέρια, στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός κόσμος” η Κατερίνα Λέχου με τον Τάσο Ιορδανίδη, την Σοφία Φαραζή και τον Αντίνοο Αλμπάνη. Η Κατερίνα Λέχου μεταμορφώνεται σε “Στρίγγλα” και ο Τάσος Ιορδανίδης ως σύγχρονος “Πετρούκιος” αναλαμβάνει το… ημέρωμά της!

Ο λόγος για την θεατρική παράσταση “Το Ημέρωμα της Στρίγγλας” που ανεβάζει η εταιρία παραγωγής TEATRO και έκανε χθες επίσημη πρεμιέρα με πολλούς επώνυμους να δίνουν το “παρών”. Ανάμεσά τους ήταν η Ζέτα Μακρυπούλια, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Μαίρη Συνατσάκη, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Τόνυ Δημητρίου, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και πολλοί άλλοι.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η παράξενη Στρίγγλα της παράστασης, Κατερίνα Λέχου, δεν θα ημερέψει μόνο αλλά θα πει κι ένα τραγούδι ακολουθώντας τις μελωδίες του Θάνου Μικρούτσικου, που θα συνθέσει τη μουσική και τα τραγούδια όλου του θιάσου, σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου. Η Κατερίνα στήνει ένα ακραίο ερωτικό παιχνίδι στον Πετρούκιο, Τάσο Ιορδανίδη, με τα φίλτρα και τη σκηνοθετική ματιά της Φωτεινής Μπαξεβάνη.

Μία απρόβλεπτη θεατρική περιπέτεια που χαρακτηρίζεται από μια έντονη αισθητική ακραίων αντιθέσεων και αστείων υπερβολών της μαύρης κωμωδίας. Η αιώνια μάχη ανδρών και γυναικών, οι παρεξηγήσεις και μηχανορραφίες φτάνουν τη γνωστή ρομαντική κωμωδία του Σαίξπηρ ν΄αγγίζει τα όρια της φάρσας αλλά και της παρωδίας των ταινιών τρόμου.

Η παράσταση υπονομεύει κάθε αντίληψη περί απόστασης ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό. Οι ερωτικές ιστορίες δεν γράφονται με βάση τις διαφορές των εραστών αλλά την κοινή βούληση και επιθυμία να είναι μαζί, ακόμα και σε πείσμα όλου του υπόλοιπου κόσμου. Οι σχέσεις και οι ρόλοι των δύο φύλων αποκαθίστανται σταδιακά και αρμονικά, ώστε να έρθει μαγικά και ανατρεπτικά το happy ending.

Η κλασική υπόθεση του έργου
Ο Μπατίστας έχει δύο κόρες, τη μεγαλύτερη Κατερίνα και την Μπιάνκα. Πολλοί άντρες θέλουν να κατακτήσουν την καρδιά της Μπιάνκα και ζητούν το χέρι της, αλλά ο Μπατίστας είναι ανένδοτος. Η Μπιάνκα θα παντρευτεί μόνο αν βρεθεί γαμπρός για την κακότροπη, δύστροπη και οξύθυμη Κατερίνα, την οποία δε θέλει κανείς να παντρευτεί. Μέχρι τη στιγμή που στην πόλη εμφανίζεται ο Πετρούκιος, ένας άντρας ευγενικής καταγωγής που μπαίνει στο παιχνίδι να κατακτήσει και να παντρευτεί την παράξενη Κατερίνα που κανένας άλλος γαμπρός δεν τολμάει να πλησιάσει. Παράλληλα, τρεις άντρες κονταροχτυπιούνται για την καρδιά της Μπιάνκα, ενώ δύο υπηρέτες στήνουν τα δικά τους κωμικά παιχνίδια για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αφεντών τους. Έτσι αρχίζει ένας πόλεμος αισθημάτων, φύλων, απόψεων, που ξετυλίγουν κωμικά περιστατικά και συνεχείς ανατροπές.

Δες φωτογραφίες:

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Κατερίνα Λέχου

Τάσος Ιορδανίδης, Ζέτα Μακρυπούλια

Μαίρη Συνατσάκη

Ζέτα Μακρυπούλια

Θανάσης Αλευράς, Αντίνοος Αλμπάνης, Ζέτα Μακρυπούλια,

Ζέτα Μακρυπούλια, Κατερίνα Λέχου, Ντορέττα Παπαδημητρίου

Τάσος Ιορδαν’ιδης με την σύζυγό του Θάλεια Ματίκα

Γρηγόρης Βαλτινός, Άννα Ανδριάνού

Ντορέττα Παπαδημητρίου, Λήδα Ματσάγγου

Βίκυ Βολιώτη, Αντίνοος Αλμπάνης

H selfie της βραδιάς…

Δάφνη Λαμπρόγιαννη

Ντορέττα Παπαδημητρίου

Ζέτα Μακρυπούλια, Τόνυ Δημητρίου

Τζο Τόγκου

Θοδωρής Κατσαφάδος, Ηλίας Λογοθέτης

Σκηνές από την παράσταση

Read More

And More