Πρεμιέρα με επώνυμες παρουσίες για τον Γιάννη Κακλέα και το “Κουρδιστό Πορτοκάλι”!

Μετά την επιτυχία που είχε στην πρώτη παρουσίαση του έργου πριν από δύο χρόνια, το ανατρεπτικό και προκλητικό έργο του Anthony Burgess “Κουρδιστό Πορτοκάλι” σήκωσε επίσημα αυλαία την Τρίτη το βράδυ στο θέατρο “Κιβωτός”, με πολλά πρόσωπα της ελληνικής showbiz να δίνουν το “παρών” για να τιμήσουν τον σκηνοθέτη Γιάννη Κακλέα.
Ανάμεσά τους η Έλενα Παπαρίζου με τον σύζυγό της Ανδρέα Καψάλη, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με την Ελίνα Πρίντζου, η Τζένη Παπουτσή, ο Χρήστος Βασιλόπουλος, η Φαίη Ξυλά και πολλοί ακόμη.

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη αφηγείται την ιστορία του νεαρού Άλεξ, αρχηγού μιας συμμορίας συνομηλίκων του, που διασκεδάζουν σκορπίζοντας βία: κλοπές, βιασμοί και βανδαλισμοί είναι η καθημερινότητά τους. Οι μεγάλες αγάπες του Άλεξ είναι τα ναρκωτικά, οι βιασμοί και η Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν. Μετά από μια δολοφονία, ο Άλεξ συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Για να αποκτήσει την ελευθερία του, δέχεται να συμμετέχει σαν “πειραματόζωο” σε ένα πρωτοποριακό σύστημα σωφρονισμού που μελετά η κυβέρνηση.

Το έργο θέτει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της νεανικής βίας αλλά και το θέμα της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου για να επιλέξει το καλό ή το κακό. Η διάσημη νουβέλα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1962 και σαράντα χρόνια αργότερα περιλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με «τα 100 κορυφαία μυθιστορήματα του 20ού αιώνα».
Δες φωτογραφίες:

Τζέσυ Παπουτσή, Χρήστος Βασιλόπουλος

Λίνα Πρίντζου, Βασίλης Χαραλαμποπούλος

Έλενα Παπαρίζου, Λίνα Πρίντζου, Εύα Νάθενα

Μανώλης Παντελιδάκης, Εύα Νάθενα, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Φαίη Ξυλά, Λίνα Πρίντζου

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Φαίη Ξυλά

Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Τζέσυ Παπουτσή

Read More

And More