Πρίγκιπας Φίλιππος: 10 συγκινητικές στιγμές που δεν είδες από την κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου – Φωτογραφίες

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Ο Δούκας του Εδιμβούργου οδηγήθηκε προς την τελευταία του κατοικία, ενώ το φέρετρο με την σορό του οποίου τοποθετήθηκε πάνω σε ένα ειδικά διαμορφωμένο Land Rover, που ακολουθούσε μια πομπή από ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ανάμεσά τους ο πρίγκιπας Κάρολος και οι πρίγκιπες William και Harry.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε την πομπή μέσα στην αποκαλούμενη State Bentley καθώς το φέρετρο που μετέφερε το Land Rover Defender TD 130 κατευθυνόταν προς το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Γουίνδσορ.

Διάβασε επίσης: Πρίγκιπας Φίλιππος: Όλα όσα έγιναν στην κηδεία του – Συντετριμμένη η βασίλισσα Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η πριγκίπισσα Άννα ακολούθησαν πεζή το φέρετρο μαζί με τα αδέλφια τους Εντουαρντ και Άντριου και τους δύο γιούς του Καρόλου, Γουίλιαμ και Χάρι. Πάνω στο φέρετρο με την σορό του Φίλιππου τοποθετήθηκε ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του.

Το φέρετρο σταμάτησε στις 17:00 ώρα Ελλάδος για ενός λεπτού σιγή που τηρήθηκε σε όλη τη χώρα. Η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε στη Βασιλική Κρύπτη του Παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο του Γουίνδσορ.

Δες φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία του πρίγκιπα Φίλιππου:

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More